Annons

Knut Andersson och Axel Olin siktar på VM

Vinslövs Ryttarförening kommer med största sannolikhet att bli representerat av två ekipage när VM i körning för enbetskuskar avgörs i sommar med Sverige som värdland och med Åstorp som tävlingsplats.
Sport • Publicerad 18 januari 2004
Knut Andersson
Knut AnderssonFoto: 
Axel Olin
Axel OlinFoto: 

Naturligtvis är det Knut Andersson från Vinslöv med Primadonna och Axel Olin från Balsby med Jasper som kan få två platser av åtta eller nio i den svenska truppen.

Tidigare har Sverige bara fått med tre ekipage, individuellt och ett lag,

Annons

men som värdland får man alltså fler.

– Jag tycker att det ser positivt ut för oss båda två, säger Knut som av olika orsaker missat de tre sista världsmästerskapen. Kommer jag inte med nu är det säkert kört för min del.

1998 i Österrike hade Knut klarat kvalet men blev förbigången vid

uttagningarna, 2000 i USA blev han uttagen och vagnarna skickades iväg men kom i retur eftersom det strulade till sig med hästsmitta och 2002 i Frankrike kom Knut trea i kvalet men blev bara förste reserv eftersom veterinären då upptäckt en hälta på hästen Passus.

Då blev Axel Olins Jasper uttagen som reservhäst och Axel fick åka med och hjälpa till.

Inför VM är fyra ekipage redan uttagna i spetsgruppen: Marie Kahrle,

Cecilia Qvarnström, Knut Andersson och Tomas Sjöberg. Vidare åtta ekipage i utmanargruppen och här ligger Axel Olin i topp och står nära spetsgruppen. Träningarna har börjat i Laholms ridhus under ledning av landslagstränaren Jan-Erik "Nicke" Pålsson. Med början i april blir det sedan fyra VM-kval där kuskarna måste visa resultat.

– Under påskhelgen blir det stora körningstävlingar i Skandinavium och då får vi åtta som blir uttagna också visa kvitto på hur vi står, säger Axel Olin som går sista terminen i Bollerup.

Intresset för VM i Åstorp i juli månad är stort. Redan har 20 nationer anmält att de vill vara med.

Bertil Åkesson

KÖRNING VINSLÖV
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons