Annons

Kort om sport

Sport • Publicerad 31 januari 2004

FOTBOLL. Den svenske fotbollsmålvakten Magnus Kihlstedt stannar i FC Köpenhamn ytterligare två säsonger. Han har skrivit kontrakt till och med sommaren 2006.

–FCK är den bästa klubb jag någonsin varit i och det är en klubb med stora ambitioner. Det passar mig bra och jag ser fram emot ytterligare två säsonger här, säger Kihlstedt. (TT) ALPINT. Patrik Järbyn noterade sin näst sämsta placering för säsongen när han slutade på 25:e plats i fredagens störtlopp i Garmisch-Partenkirchen.

Annons

Den annars pånyttfödde svenske fartspecialisten har haft det lite motigt de senaste världscuptävlingarna efter den framgångsrika starten på säsongen. I fredagens störtlopp var han distanserad med 2,15 sekunder av överraskningsvinnaren Didier Cuche som tog den första schweiziska världscupsegern för säsongen. (TT) FOTBOLL. Förre Elfsborgsstjärnan Fredrik Berglund lämnar Roda i holländska fotbollsligan. På fredagen blev han klar för danska Esbjerg, där han skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2007.

I Danmark hoppas Berglund på mer speltid än han fått under två och ett halvt år i Holland.

–För mig är det viktigt att tränaren Ove Pedersen ha varit i Holland för att se mig spela, och att han själv har valt mig, säger Berglund till Esbjergs officiella hemsida. (TT) FOTBOLL. Tre nigerianska fotbollsstjärnor blev hemskickade från Afrikanska mästerskapen på grund av disciplinära skäl.

De tre är Celestine Babayaro, Chelsea, Victor Agali, Schalke04 och Yakubu Aiyegbeni, Portsmouth.

–De bröt mot förläggningsreglerna. De skulle ha varit i säng efter den gemensamma kvällsbönen, men återvände inte till hotellet förrän tidigt i morse, säger generalsekreteraren i Nigerias fotbollsförbund, Taiwo Ogunjobi. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons