Kort om sport

Sport • Publicerad 31 januari 2004

INNEBANDY. I och med Göinges seger mot topplaget Helsingborg med 3–2 (se artikel ovan) hade tabelltvåan Willands en ordentlig chans att rycka ifrån Helsingborg i striden om en direktplats till tvåan. Men Willands bommade det gyllene läget.

Påarp blev för svåra i fredagskvällens tuffa bortamatch och Willandstränaren Patrik "Pocke" Carlsson tyckte så här om matchen:

– Spelar vi så här är vi inte värda att ligga tvåa i den här serien. Det här var en av säsongens sämsta matcher från vår sida, nu kan vi trösta oss med att det bara kan bli bättre, säger "Pocke".

Påarp ledde med 4–1 efter den första perioden, Willands vaknade till liv i den andra och gick ikapp till 4–4. Sen avgjordes i princip i matchen när Willands på nytt föll i koma och Påarp kunde göra två mål på en minut.

Marcus Nilsson

Påarp–Willands 8–6 (4–1, 2–3, 2–2)

Willands:Jimmy Malmgren 2, Joel Holgersson, Mathias Lindqvist, Markus Olsson, Henrik Rydberg. INNEBANDY. Nosaby hade greppet om innebandyfyrans tabelltopp. Rökes farmarlag, Ekör, krossade med största säkerhet Nosabys drömmar om en serieseger. Efter 8–6 i Tyringe igår kväll räknar nu tränaren Dennis Nanasi inte med någon serieseger.

– Om Förslöv vinner sina hängmatcher är dom fyra poäng före allt annat än kval är en ren bonus efter den här förlusten, säger Nanasi.

Ekör hade hyrt in en rad A–lagsspelare och det blev tungan på vågen för Ekör.

– Sen fick vi ju inte röra deras division I–spelare förrän domaren blåste frislag, suckar Nanasi.

Ekör gjorde 7–5 mitt i Nosabypressen i den tredje perioden.

Ekör–Nosaby 8–6 (2–1, 3–3, 3–2)

Nosaby:Fredrik Bohman 2, Kristian Drottmar 2, Filip Olsson, Dennis Nanasi. HANDBOLL. Näsby hade ledningen med 14–10 en bit in på andra halvlek och såg ut att gå mot seger i derby mot Tollarp. Men Tollarp, och framförallt målvakten Stefan Smichdt och kantspringaren Björn Nilsson ville annorlunda. "Tysken räddade och Björnen kontrade" blev segerkonceptet.

– "Tysken" gör en kanonmatch i målet och Björn Nilsson (8 mål) var suverän. I andra halvlek kontrade vi i sönder dom fullständigt, säger Tollarps tränare Roger Nilsson.

Näsby kollapsade totalt den sista kvarten som Tollarp vann med 14–7.