Annons

Kort om sport

Sport • Publicerad 30 januari 2004

BROTTNING. Årets DM i brottning avgörs de två kommande helgerna i Vinslöv och Marsvinsholm. DM för seniorer, samt kvinnor och ungdom går på lördag i Furutorpshallen, medan ungdomar tävlar i Marsvinsholm på söndag. Nästa lördag fortsätter man med övriga DM på båda orterna.

Senior-DM har lockat 54 anmälda från 17 klubbar. Av lokala klubbar har Ore flest med nio, medan Viking har fem och Tyringe fyra startande. Ore har folk i alla klasser utom 96 kilo.

Annons

Tefik Agusi, tredubbel skånsk mästare för ett par år sedan och som gjort en lyckad comeback, ställer upp i lättaste klassen. Största klasserna är 74 kilo med 14 och 66 kilo med 12 deltagare. ALPINT. Norges alpina stjärna Lasse Kjus tvingades avbryta torsdagens störtloppsträning i Garmisch-Partenkirchen på grund av en knäskada.

Nu fruktar 33-åringen att säsongen är över.

Kjus klagade över smärtor i höger knä efter störtloppet i Kitzbühel förra veckan. Efter att ha kört halvannan minut av gårdagens träning hade han så svåra smärtor att han tvingades stanna.

–Knät är kaputt, sade Kjus till sin österrikiske kollega Hannes Trinkl, och höll handen om sitt högra knä. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons