Annons

Kort om sport

Sport • Publicerad 24 januari 2004

INNEBANDY. Willands IBK är rena sjukstugan för tillfället– ändå har laget börjat att vinna igen. Den här gången stabila 7-5 mot Gårdarike.

– Med fullt manskap hade vi kört över Gårdarike, säger tränaren Patrik "Pocke" Carlsson.

Annons

Willands har haft en tuff vecka. Precis före uppvärmning fick "Pocke" dessutom in flera återbud.

– Det är en massa skit med sjukdomar just nu. Det sprider sig som en löpeld. Dessutom fick Sebastian Ristevski bryta efter andra perioden. Nu är det taskiga benhinnor som gäller för honom, suckar "Pocke", som kan glädja sig åt att hans gäng i alla fall är ordentligt taggat just nu. Det börjar att likna inledningen på säsongen då Willands hade stor segeraptit.

– Det får bära eller brista. Vi ska bli tvåa, så är det bara. Vi har allt i egna händer och har Helsingborg på hemmaplan i slutet av februari, säger "Pocke".

Jens Brogren

Willands-Gårdarike 7-5 (4-1, 2-2, 1-2)

Willands mål:1-0 Markus Olsson, 2-1 Mattias Lindqvist, 3-1 Mattias Lindqvist, 4-1 Jimmy Malmgren, 5-1 Patrik Johansson, 6-3 Mattias Lindqvist, 7-3 Mattias Lindqvist. INNEBANDY. "Vi är för bra för den här serien", menar Nosabytränaren Dennis Nanasi och många med honom - men förlora det kan man – 5-6 hemma mot bottenlaget Ramlösa kom i går.

En riktig chock för Nosaby som nu åter är ett poäng efter Förslöv i tabelltoppen.

– Ska vi slänga bort ett helt år av vårt liv eller ska vi ta det här på allvar – det är frågan, dundrar Nanasi, efter matchen.

Första perioden var usel från Nosabys sida. I den andra perioden gjorde laget fem raka mål och vände på matchen.

– Då trodde killarna att vi skulle vinna precis som vanligt. Det hjälpte inte att jag sa till dem att vi spelade dåligt.

Annons

Ramlösa vände tillbaka- segermål med fyrtio sekunder kvar, ett av flera slumpmål från bortalaget.

– Vi kom inte upp i mer än 50 procent av vår förmåga. Jag hoppas att det här ger grabbarna en knäpp på näsan så att det blir bättre tempo på träningarna, säger Nanasi.

Jens Brogren

Nosaby-Ramlösa 5-6 (0-3, 5-0, 0-3)

Nosabys mål:Dennis Nanasi 2, Christian Drottmar, Jonas Östergren, Ola Ekenberg. BORDTENNIS. Bjärnums BTK har dragit sig ur division IV-serien. I hemmamatchen mot BTK Ajax fick man inte ihop lag utan lämnade walk over. Nu har man tagit beslutet att dra sig ur.

– Dennis Lindahl har flyttat till Sälen och intresset för att spela med två lag har svalnat. Vi fortsätter med vårt B-lag i division V som nu blir starkare, men eftersom vi drog oss ur i mitten på serien "drabbar" det alla lag lika, säger Daniel Olsson i Bjärnum BTK. ISHOCKEY. I går drabbades utsatta Leksand av ännu ett bakslag. Lagets bäste poängplockare, forwarden Jens Nielsen, avstängdes i fyra matcher för den crosschecking på Djurgårdens Nichlas Falk som gav honom matchstraff i tisdags. (TT)

I sitt beslut skriver Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd att liknande förseelser vid tidigare tillfällen under säsongen bestraffats med en tid motsvarande tre matcher. Nämnden anser dock att Nielsens förseelse är något allvarligare än de tidigare, "han tar sats tvärs över rinken och ger sig helt omotiverat på Djurgårdsspelaren", och därför stängs han av en tid av motsvarande fyra matcher, inklusive den automatiska avstängningen i en match.

Avstängningen är därmed satt från den 21 till den 30 januari.

Förutom bortamötet med Brynäs i torsdags missar Nielsen matcherna mot Modo hemma på lördag, Djurgården borta på tisdag och Södertälje hemma på torsdag i nästa vecka.

Leksand ligger för närvarande på sista plats i Elitserien.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons