Annons

Kort om sport

Sport • Publicerad 1 januari 2004

TRAV. Den svenska lyckosamma jakten på euro fortsätter i Frankrike. På nyårsdagen tjänade de blågula hästarna 93500 euro, drygt 840000 kronor, sedan de vunnit två av loppen i Paris.

I Prix du Croise-Laroche fick Super Light 247000 kr för sin seger, medan Giant Superman fick hela 360000 kr för vinsten i Prix d'Angouleme.

Annons

–Det här var oerhört kul, sade Fredrik Larsson tränare och kusk till femårige Giant Superman.

–Det var första segern på Vincennes och så här mycket pengar har jag aldrig kört in tidigare i ett lopp. (TT) FOTBOLL. Trots locktoner från bland annat Real Madrid verkar Manchester United få behålla sin målskytt Ruud van Nistelrooy. Förhandlingarna om ett nytt kontrakt med sin nuvarande klubb går bra och holländaren, som gjort 97 mål för United, säger själv att han vill stanna.

–Managern vet att jag känner för klubben. Jag vill stanna här länge, därför känns det positivt att allt går så bra. Jag väntar mig inga problem och förhandlingarna ska snart slutföras, säger van Nistelrooy. (TT) FOTBOLL. Patrick Englund efterträder Pär Millqvist som assisterande tränare i AIK. Förhandlingarna mellan fotbollsklubben och Englund slutfördes på nyårsafton och kontraktet sträcker sig över två år.

–Det känns otroligt stimulerande att få jobba i AIK, jag ser verkligen fram emot att få börja om någon vecka. Kul att samarbeta med Richard Money, jag känner honom en del sedan Halmstadslägren då han var ansvarig för Coventrys ungdomssatsning, säger Englund till AIK:s hemsida.

Englund var själv spelare i klubben mellan 1995-1999 och var med och vann SM-guld 1998. Han har därefter jobbat som spelaragent och tv-kommentator.

–Patrick har en personlighet och vinnarattityd som kommer att bidra till lagets prestationer och resultat. Jag ser kombinationen Patrick Englund och Richard Money som väldigt fruktsam, säger klubbens vd Sanny Åslund. (TT) ISHOCKEY. Finländske NHL-spelaren Saku Koivu, hemmahörande i Montreal, tvingas till vila efter att det fastställts att han lider av en hjärnskakning. Det var i matchen mot Atlanta då Marc Savard lyfte sin armbåge högt och träffade Koivu på hakan som hjärnskakningen uppkom. Savard fick matchstraff för tilltaget och kan få ytterligare straff om NHL anser det befogat.

–Det blir intressant att se vad ligan bestämmer. Jag tycker det finns femtio procents chans att han blir avstängd, menade Montreal-tränaren Claude Julien. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons