Annons

Kort om sport

Sport • Publicerad 16 december 2002

ORIENTERING. Med syfte att uppmuntra orienterarna till att skapa så utslagsgivande och intressanta banor som möjligt arrangerar Svenska Orienteringsförbundet årligen Riksmästerskap i banläggning . I år gällde det att lägga en herr-elitbana.

Jakob som går andra året på orienteringsgymnasiet i Olofström lyckades skapa en bana som föll den bedömande juryn i smaken och tog således hem det Svenska mästerskapet för juniorer.

Annons

Jakob har fått sin skolning i Pan-Kristianstad och den klubben är ju känd för att kunna lägga bra och utslagsgivande banor, så det var kanske inte så konstigt att han vann.

– Jag ville lägga en hård och tekniskt svår bana och det lyckades ju bra, enligt juryns bedömning, säger Jakob innan han ger sig iväg ut på ett 17 kilometers distanspass i Olofströmsskogarna.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons