Annons

Kort om sport

Sport • Publicerad 11 december 2002

FOTBOLL. Belgiska toppklubben Mechelen har enorma ekonomiska problem och fattade igår beslutet att riva upp samtliga spelares kontrakt.

Det var under tisdagen inte känt om klubben skulle ha tillräckligt med spelare för att kunna genomföra ligamatchen mot Anderlecht i helgen. Alla spelare har givits möjlighet att gå vidare till andra föreningar.

Annons

– Vi har stoppat träningen på grund av att vi inte är försäkrade, sade tränaren Stephane Demol. (TT) ALPINT. Den 19-årige schweizaren Werner Elmer dog i går i en störtloppsolycka vid studenttävlingar i schweiziska Verbier.

Elmer, som ingick i det schweiziska juniorlandslaget och ansågs vara en stor talang, krockade enligt de första rapporterna med en annan person som befann sig i backen.

Läkare var snabbt framme hos Elmer men schweizaren dog innan han kunde föras till sjukhus. (TT)

”Putte” Carlsson blir rådgivare åt Linköping?

ISHOCKEY. Elitserieklubben Linköpings HC diskuterar ett samarbete med Djurgårdens sportchef i fotboll, Ingvar ”Putte” Carlsson, skriver tidningen Expressen. Igår träffades LHC:s ledningsgrupp och Carlsson för ett tvåtimmarsmöte.

– Den här frågan dök upp tack vare att vår tränare Mats Weiderstål kände att han ville ha ett bollplank. Mats har stort förtroende för Ingvar och vi vore dumma om vi inte var intresserade av att ta hjälp av Ingvars kompetens, säger klubbdirektören Mike Helber till TT.

– I första hand skulle Ingvar kunna fungera som en hjälp åt våra tränare, men det vore även nyttigt att höra vad han har att säga om hur man bygger upp en ishockeyklubb. Vi kommer att ha ett nytt möte på torsdag, sedan får vi se vad som händer, säger Helber. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons