Annons

kort om svenska cupen

Zlatan bänkad när Malmö gick vidare
Sport • Publicerad 14 april 2001
Åttondelsfinalen i svenska cupen nmellan Djurgården och IFK Göteborg spelades utan publik på Ullevi. Djurgården fick inte spela på Stockholms stadion. Bild: PRESSENS BILD
Åttondelsfinalen i svenska cupen nmellan Djurgården och IFK Göteborg spelades utan publik på Ullevi. Djurgården fick inte spela på Stockholms stadion. Bild: PRESSENS BILDFoto: Var finns publiken?

FOTBOLL. En chans, ett mål. Malmö FF tog sig till kvartsfinal i svenska cupen efter 1–0 (1–0) mot Häcken. Men Zlatan Ibrahimovic fick bara spela i 23 minuter.

Inte ofta har en åttondelsfinal i cupen varit så intressant på förhand. Två tvåmålsskyttar från premiären – Häckens Kim Källström och Malmös Zlatan Ibrahimovic.

Annons

Men det blev inte särskilt kul. Blötsnön yrde i den nollgradiga blåsten och Rambergsvallens plan liknade en leråker.

Spelet blev därefter.

Kim Källström gjorde en högst ordinär insats på Häckens mittfält. Zlatan Ibrahimovic fick inte vara med från start i Malmös anfall.

–Jag och Michael Andersson var överens om att jag skulle börja på bänken. Det är bra att vila ibland, säger Zlatan och ler,

Med 23 minuter kvar fick den långe MFF-spelaren hoppa in. Han bjöd på ett par läckra bollmottagningar, en och annan dribbling, men var ändå ganska slätstruken.

–Planen var väldigt svårspelad. Den var ju som en rugbyplan, säger Zlatan.

Hammarby utan sting mot Örgryte

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons