Annons

Kort om ungsport

Sport • Publicerad 20 januari 2004

SQUASH. Lite i bakvattnet av förra helgens JSM spelades i lördags den fjärde omgången av Sydsvenska Junior Grand Prix i Kristianstad.

Den största överraskningen stod hemmaspelaren David Eliasson för när han finalslog svenske mästaren i 15-årsklassen, Christoffer Olsson från Malmö, med 3-2 i game. Trea kom Mattias Magnusson och fyra Kristoffer Nordkvist.

Annons

Lotta Lindström vann 13-årsklassen och SM vinnaren för 15-åringar, Emmie Åkerblom, kom tvåa i flickor U17.

I pojkar U13 knep Henrik Nordkvist bronset och i den yngsta klassen U11 blev Christoffer Carlqvist två efter finalförlust med 3-0 mot Viktor Olsson från Malmö. Ludvig Åkerblom vann platen och blev därmed femma. BROTTNING. För första gången deltog BK Ore i Vänerområdets brottningar med Lidköpings AS som arrangör. Ore åkte upp med nio killar till den stora tävlingen med 200 deltagare från 29 klubbar.

De fyra knattarna gick inte till slutspel. Bäst gick det för Erik Johnsson, tvåa i 53 kg pojkar efter finalförlust mot Linus Sjödahl, Falköping, Kim Norberg, trea i 32 kg pojkar, Mattias Dahringer, trea i 59 kg pojkar och Johan Ekström, trea i 76 kg ungdom.

– Unikt vid tävlingarna var att det fanns två brottare vid namn Hampus Dahlgren, en från Ore och en från Lidköping. Enligt uppgift finns det bara åtta i hela landet med det namnet och därför blev det föremål för extra uppmärksamhet.

Bertil Åkesson BROTTNING. På lördag avgörs Lilla Fyrstads för såväl killar som tjejer i Lilla Fyrstads. BK Viking är ute efter tredje raka segern i riksfinalen.

Men först måste de vinna grupp A i zon 1 för Skåne/Blekinge. Sedan blir det en A-grupp med vinnarna i de tre övriga zonerna i landet.

Vinner Vikingkillarna i så fall denna riksfinal så blir det tredje raka och man slår Eslövs AI som har två guld och ett silver. BK Viking tävlar i Marsvinsholm där även Tyringe och Eslöv deltar.

Egentligen skulle Eslöv tävlat i B-gruppen eftersom de följde med Ore ner i B-gruppen i fjol, medan Svedala höll sig kvar. Så här ser grupperna ut med först nämnda klubb som arrangör:

Zon 1, grupp A:Marsvinsholm, Viking, Tyringe, Eslöv. Grupp B 1:Ballingslöv, Pan, Sparta, Svedala. Grupp B 2:Bergania, Ore, Bjuv, Starke. Grupp C 1:Hästveda, Atle/Karlshamn, Banér, Hököpinge/Aktiv, Sösdala/Höör.

Lilla fyrstads tjejer:Grupp 1:Bergania, Bjuv, Sösdala/Ballingslöv. Grupp 2:Huskvarna AIK, Nordöstra Brottarakademin, Viking.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons