Annons

Kristianstads FF kan andas ut – skatteskulden är betald

FOTBOLL Kristianstads FF har betalat sin skatteskuld. Skulden på närmare 1,2 miljoner är nu reglerad och klubben kan andas ut. – Det känns otroligt skönt. Det har varit en jobbig tid, säger klubbens ordförande Lars-Erik Bengtsson.
Sport • Publicerad 16 januari 2001
Lars-Erik Bengtsson, ordförande i Kristianstads FF, kan andas ut. Skatteskulden på 1,2 miljoner kronor som hotade klubbens existens är nu betald.
Lars-Erik Bengtsson, ordförande i Kristianstads FF, kan andas ut. Skatteskulden på 1,2 miljoner kronor som hotade klubbens existens är nu betald.Foto: Glad i dag.

– En sån här process tar lång tid och mycket kraft. Men nu kan vi lägga detta bakom oss och titta framåt. Jag ser verkligen fram emot den kommande säsongen...

Skatteskulden kom till största del från 1999. Klubben gjorde en rejäl satsning i ettan och när framgången uteblev fick man ta konsekvenserna. Några pengar att betala in i skatt till staten fanns det inte och ärendet hamnade hos kronofogden.

Annons

– Vi hade 870000 kronor i skatteskuld säsongen 1999 och sen hamnade vi under revision från myndigheten och då steg skulden med ytterligare 300000, säger Lars-Erik Bengtsson.

Klubben kontaktade advokaten Mikael Ekström, som framgångsrikt hjälpt Kristianstads IK ur sin ekonomiska knipa, och han hjälpte klubben med en företagskonstruktion.

Nu är den avklarad och Ekström vann matchen mot fogden än en gång.

– Det känns alltid bra när det går som man hoppats. Nu blev det annan lösning än den som vi i första läget tänkt oss, men det visade sig att detta var den bästa, säger Mikael Ekström.

Pengarna har klubben fått in genom insamlingar, 100000 från Västerås för Moses Ndugwa, men de största pengarna kommer från försäljningen av klubbstugan.

Ledamöter i styrelsen, ledamöter från den gamla styrelsen och ett antal privatpersoner, allt som allt 15 personer, har köpt klubbstugan för 720000 kronor.

– Vi kommer att bilda någon typ av ideell förening som äger klubbstugan. KFF får ett hyresavtal på tio år och därefter är avsikten att vi skänker fastigheten till KFF, förklarar Lars-Erik Bengtsson.

Av Jonas Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons