Annons

Kristianstad/Wä förlorade mot Djurgården

FOTBOLL STOCKHOLM. Ett sargat Kristianstad/Wä förlorade sin första bortamatch i damallsvenskan. Den kommer att följas av många fler. –Men med segrar i rätt matcher, mot övriga tänkta bottenlag, kan det gå vägen även i år, säger Sara Johansson efter Djurgårdens 3-0-seger.
Sport • Publicerad 30 april 2001

Att släkten är värst visade Sara i lördagens match på Hjorthagens idrottsplats i Stockholm.

Efter en kvarts spel gjorde hon sitt första seriemål för sin nya klubb – som högermittfältare.

Annons

En ovan position för Sara, men mest för att ”lura” sina gamla klubbkompisar.

–De hade säkert inte väntat sig att jag skulle jaga på kanten, skrattar hon.

Elin Flyborg svarade sedan för både tvåan och trean och 3-0 var resultatet redan efter 37 minuters spel. Ett ras var på gång för K/W.

Men då samlades spelarna i en ring på egen planhalva, knöt nävarna, bestämde sig för att kämpa vidare och helst inte släppa in något mera mål.

Med hjälp av ribban (nick av Sara Johansson) och en räddning på mållinjen lyckades också K/W med uppgiften.

–Det är den positiva bild vi får ta med oss till nästa match, säger Anders Nicklasson, tränare i K/W.

Från det premiärlag som spelade 1-1 hemma mot Bälinge saknades försvarsklippan Åsa Lindberg och ytterbacken Anette Storm (bihåleinflammation). Nilla Fischer fick ta ett kliv tillbaka i banan. Eva Åstedt ersatte Storm och Annika Hansson tog plats som yttermittfältare. K/W behöver Lindberg och Nicklasson har övertalat henne att ställa upp även i år. Men med vissa undantag.

Hon var inte med i Stockholm, men ska spela mot Öster hemma på 1 maj. Sedan följer tre ”måste-matcher” i följd – mot nykomlingarna Sunnanå (b), Holmalund (h) och Mallbacken (b).

–Därefter vet vi var vi står. Det är viktigt att vi ger allt i dessa matcher, konstaterar Anders Nicklasson. Spelaromsättningen är också stor i Djurgården, där fem nyförvärv fanns med i hemmapremiären, bland dem tidigare K/W-duon Sara Johansson och Karin Ottosson (vänsterback).

–Umeå och Malmö gör upp om guldet, vi hoppas snuva Älvsjö på tredjeplatsen, säger Sara Johansson, glad över sitt första seriemål för klubben, men mest för att det blev en klar revansch efter 1-4-smällen borta mot Landvetter i premiären.

Annons

Någon spelmässig utskåpning handlade det dock inte om och faktum är att det var försvarsmissar i K/W som bäddade för alla tre hemmamålen. Någon målchans värd namnet skapade inte K/W.

Katarina Andersson prövades som toppforward i andra halvlek. Med sin snabbhet bör hon få fortsätta i denna position.

Bäst i Djurgården: Tvåmålsskytten Elin Flyborg och Jessica Sundh, mittfältare.

Av Tord Källström
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons