Annons

Kritiserad ordförande lämnar sin post

Bilsportförbundets ordförande Lars Pettersson avgår med omedelbar verkan efter den senaste tidens turbulens.
Förbundet har kritiserats för vidlyftiga utgifter på medlemmarnas bekostnad.
Bilsport • Publicerad 5 maj 2020

För några veckor sedan avslöjade SVT att hela Bilsportförbundets styrelse åkte till San Francisco för att se Indycarfinalen 2019. Resan gick på 300 000 kronor och finansierades av medlemmarnas pengar.

Lokala förbund krävde att styrelsen skulle avgå och förbundets revisor vill inte ge styrelsen ansvarsfrihet. Anledningen är alkoholnotor och att medlemmarna fått betala för närstående till styrelsen som följt med på resan, skriver SVT.

Annons

Nu avgår förbundets ordförande.

"Svensk bilsport står inför många viktiga frågor framöver som vi inom hela bilsportsverige behöver lägga fokus på. Den senaste tidens diskussioner vi haft i svensk bilsport har tagit fokus från just de viktiga framtidsfrågorna, vilket på sikt inte är bra för bilsportsverige eller för förbundet. Mot bakgrund av det har mitt beslut vuxit fram att nu avgå som ordförande.", säger Lars Pettersson till förbundets hemsida.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons