Annons

Krönika: Det kostar att kryssa sig fram

Är det en tillfällighet – eller har den allsvenska frossan börjat sprida sig bland spelarna och ledarna ute på Listerlandet?
Sport • Publicerad 24 augusti 2009
Patric Nilsson
Patric NilssonFoto: 

Frågan är berättigad efter Mjällbys tredje raka match utan seger. Det kostar att kryssa sig fram. Sex poäng på tre matcher närmare bestämt.

Och nu sprider oron sig.Jag hörde före detta Mjällbybasen Tord Andersson stå och snacka om 1988. "Det får inte inträffa igen."

Annons

Inte blir supportrarna lugnare av att nyförvärvet Jukka Santala visat sig vara en flopp. I går satt finländaren inte ens på avbytarbänken.

Anledning: 24-åringen är tydligen inte i matchform. En märklig värvning – om ni frågar mig.

Jag vågar inte tänka på vadsom skulle hända om Marcus Ekenberg gick sönder. För tillfället är han hela Mjällbys anfallsspel.

Väsby såg förstås det och bestämde sig för att spela ett lågt försvarsspel och vänta på Mjällbys misstag – för att sen slå till.

Det gjorde laget skickligt.

Samtidigt skapade Mjällby så pass många kvalificerade chanser att man skulle vunnit den här matchen – men det ville sig inte. Tränaren Peter Swärdh har en del att jobba med inför de närmaste matcherna. Bortamatch mot Ängelholms FF och Ljungskile hemma på Strandvallen.

Som sagt...Mjällby är inte i allsvenskan. Inte ännu.

2 399 åskådarefanns på Strandvallen i går. En publiksiffra som Kristianstads FF bara kan fantisera om.

Eller?

På måndag finns chansen för lillebror. Seriefinal mot Öster. Mot anrika Öster. En sexpoängsmatch som kan sätta Kristianstads FF i guldläge inför de avslutande åtta omgångarna i division I.

Annons

Då är det väl tusan om inte fler än Ingvar Zaunders och hans kompisar ska leta sig ner till Idrottsplatsen.

2 000 personer bör det komma. Allt under 1 500 åskådare är direkt svagt. Det här är klubbens största match sen föreningen bildades 1990. Så nära man kommer en kvalmatch till superettan. Det är seriefinal, två lag i absolut toppform – och därmed den hetaste matchen på Idrottsplatsen på flera år.

Vad har då KFF för möjlighet?

I min värld är Öster favorit. Jag såg träningsmatchen i våras och då var det klasskillnad. Öster vann med 3– 0 sedan laget gjort samtliga tre mål efter fasta situationer.

Men det var då det. Kristianstads FF är bra mycket bättre nu. Ett spelskickligt lag som sprudlar av självförtroende. Ett lag där merparten av spelarna är trygga med bollen.

Mot detta ställer Öster ett fysiskt starkt lag. Växjölaget tog femte raka segern i helgen genom att besegra Torslanda med uddamålet.

Just det...två nickmål av lagets båda mittbackar.

Här får KFF se upp.

På måndag gäller det att stå upp.

Att ta kampen.

Kanske läge att kasta in Simon Sjöfors?

Patric Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons