Kulusevski målskytt i Juventus galna vändning

Dejan Kulusevski blev en av målskyttarna när Juventus vände 1–3 till seger 4–3 borta mot Roma i Serie A-fotbollen. Efter matchen var Romatränaren José Mourinho inte nådig i sin kritik av det egna laget.
Fotboll • Publicerad 9 januari 2022
Dejan Kulusevski gjorde ett av Juventus mål.
Dejan Kulusevski gjorde ett av Juventus mål.Foto: Alessandra Tarantino

Varken Dejan Kulusevski eller Juventus har visat strålande form den här säsongen. 21-åringen har bara gjort ett mål och "den gamla damen" återfinns först på femte plats i Serie A.

Så när Roma efter en knapp timmes spel i söndagens ligamatch hade en 3–1-ledning var det kanske inte så många som trodde att Juventus skulle få med sig några poäng från Rom.

Men så fel de hade. Med tjugo minuter kvar av ordinarie tid började sju drömminuter för bortalaget.

Manuel Locatelli nickade först in reduceringsmålet på ett pricksäkert inlägg från Álvaro Morata.

Bara en minut senare hittade Dejan Kulusevski nätet, men det skulle dröja tre minuter innan det granskats klart och domare Davide Massa godkänt kvitteringen.

I den 77:e minuten fullbordade Mattia De Sciglio vändningen med ett lågt skott till vänster och 4–3 var ett faktum.

Roma skulle dock få chansen att utjämna. Med tio minuter kvar fick Juventus Matthijs de Ligt sitt andra gula kort för kvällen efter en handssituation i straffområdet.

Wojciech Szczesny stod dock för en fantomräddning när han motade Lorenzo Pellegrinis straff och såg till säkra segern till Juventus.

– Det var 70 minuter av total kontroll. Vi var jättebra i 70 minuter, men efter det var det en psykologisk kollaps, säger Romatränaren José Mourinho till DAZN och fortsätter:

– När du är i skiten, är det meningen att du ska resa dig och visa vad du går för, men det är några i det här omklädningsrummet som är lite för snälla, lite för veka.

Juventus klättrade i och med segern till en femteplats i ligan, medan Roma är kvar på åttonde.