Annons

K/W var ett mål från att nå SM-slutspelet

Kristianstad/Wä ledde länge mot Jitex i gruppspelet i inne-SM. Men Göteborgslaget fick in en kvittering – och petade bort K/W från slutspelet med ett måls marginal.
Sport • Publicerad 18 januari 2004

– Lite snöpligt förstås, vi hade det ju i egna händer, säger K/W-tränaren Ulf Palmqvist.

K/W var bland de 32 lag som kvalificerat sig till kvalspel mot SM-slutspelet i Degerfors den 7 februari. Enbart gruppvinnaren går vidare, vilket innebar att K/W behövde besegra Astrio, Jitex och Vallen för att vara säker på att vara ett av åtta lag i SM-slutspel.

Annons

Astrio och Vallen innebar inte heller några större problem för K/W – seger med 6–3 respektive 4–1, innebar att matchen mot Jitex blev direkt avgörande.

Eftersom Jitex hade ett måls bättre målskillnad efter de två första matcherna så var K/W piskat att vinna finalmatchen.

Och länge ledde laget med 1-0, inprickat av Kristina Papp, som debuterade i K/W-dressen.

– Men Jitex fick in kvitteringen i andra halvlek, och resten av tiden tvingades vi jaga. Men det gav inget resultat, säger K/W-tränaren, som trots det snöpliga slutet tycker inneturneringen varit positiv:

– Vi gjorde bra ifrån oss och luftade hela 13 spelare. Det är klart att man vill vinna, men att gå till slutspel känns inte sådär oerhört viktigt. Den sjunde februari har vi redan börjat med uteträningen, och börjat koncentrera oss på utomhussäsongen, säger Palmqvist. Inte heller IFK Hässleholm gick vidare till finalspelet. Klubben vann visserligen sina två inledande matcher – Trönninge IF 71 och Öckerö 2–1 – men i den sista avgörande gruppspelsmatchen mot Oddevold blev det förlust med 2–5.

Därmed vann Oddevold gruppen – en poäng före IFK Hässleholm.

– Vi får skylla oss själva. Vi var ett bättre lag än Oddevold, men slarvade bort poängen, säger tränare Peter Persson.

Det räckte med oavgjort för IFK Hässleholm och en minut före full tid var ställningen 2–3.

– Vi låg på ganska hårt för att få till en kvittering, men blottade oss och det utnyttjade Oddevold, säger Peter som saknade ett par ordinarie spelare.

– Johan Persson har problem med ljumskarna, David Eek hade en tenta och Alexander Söderberg var sjuk.

Cecilia Isberg/Patric Nilsson

FOTBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons