Annons

Lagkaptenens avsked chockar Pep: "Visste inget"

Manchester Citys lagkapten Fernandinho, 36, lämnar laget efter säsongen.
Ett besked som överraskar hans tränare Pep Guardiola.
Fotboll • Publicerad 12 april 2022
Manchester Citys lagkapten Fernandinho, 36, lämnar vid säsongens slut.
Manchester Citys lagkapten Fernandinho, 36, lämnar vid säsongens slut.Foto: Martin Rickett AP/TT

Den 53-faldige brasilianske landslagsmannen Fernandinho anslöt till Manchester City 2013 från ukrainska klubben Sjachtar Donetsk.

Nuvarande säsong blir dock den sista i ljusblått för 36-åringen som under en presskonferens berättar att han lämnar vid säsongens slut.

Annons

– Jag vill spela. Jag kommer att återvända hem till Brasilien, helt säkert, säger City-kaptenen.

Veteranen har fått se sin speltid i den defensiva mittfältsrollen minska sedan spanjoren Rodris ankomst och har inte startat för City på över en månad.

Fernandinhos besked kommer dock som en överraskning för tränaren Pep Guardiola.

– Åh, jag visste ingenting. Det är nyheter för mig. Jag har inte hört någonting. Vi får se vad som händer. Jag vet inte vad som kommer ske. Han är så viktig, jag kommer att fråga honom, säger han på en presskonferens.

Guardiola tillägger att Fernandinho har varit en "otrolig spelare för Manchester City" och att än är sista ordet inte sagt.

– Vi får prata när säsongen är slut. Kanske handlar det om hans familj, kanske handlar det om att få mer speltid. Jag skulle älska att han stannar.

Manchester City ställs mot Atlético Madrid i returmötet i Champions Leagues kvartsfinal på onsdag kväll.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons