Annons

Klart för fotbollsmatcher i lägre divisioner

De lägre divisionerna i fotbolls-Sverige har fått klartecken att inleda fotbollssäsongen i mitten av juni.
Detta står klart efter att regeringen beslutat att häva reserestriktionerna på två timmars färd i landet.
Fotboll • Publicerad 4 juni 2020
Lägre fotbollsserier kan starta i mitten av juni om reserestriktioner ändras. Arkivbild.
Lägre fotbollsserier kan starta i mitten av juni om reserestriktioner ändras. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Elitidrotten har redan fått klartecken – och nu har även idrott på lägre nivå möjlighet att återuppta sin verksamhet i större utsträckning, trots den pågående coronakrisen.

På torsdagseftermiddagen meddelade regeringen tillsammans med Folkhälsomyndigheten att reserestriktionerna på två timmars färd från och med den 13 juni kommer hävas för symptomfria personer i landet.

Annons

– Det här gäller så länge som människor tar ansvar och följer råd om social distansering, men också så länge myndigheter och kommuner vidtar åtgärder för att smittspridningen inte ska öka, säger statsminister Stefan Löfven (S).

Beskedet innebär att fotbollsserierna på lägre nivå, division 2 och 3 för herrar och division 1 för damer, kan komma i gång i mitten av juni.

Svenska fotbollförbundet (SvFF) meddelade tidigare under dagen att en upphävning av de nuvarande riktlinjerna kring resor var ett måste för att fotbollssäsongen på lägre nivå skulle kunna återupptas inom ett par veckor.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons