Annons

Lakers missar slutspel efter floppsäsong

Nu är det klart. Två år efter att ha tagit NBA-titeln når Los Angeles Lakers inte slutspelet.
Basket • Publicerad 6 april 2022
Los Angeles Lakers LeBron James, Anthony Davis och coachen Frank Vogel. Nu är det klart att det inte blir något slutspel för NBA-laget.
Los Angeles Lakers LeBron James, Anthony Davis och coachen Frank Vogel. Nu är det klart att det inte blir något slutspel för NBA-laget.Foto: Mark J Terrill/AP/TT

Hoppet om slutspel släcktes definitivt när Western Conference-ledaren Phoenix vann övertygande med 121–110, vilket var LA Lakers sjunde raka förlust. Lakers-giganten LeBron James fick se matchen från sidan av planen – skadad.

Lakers missar slutspelet för första gången sedan 2019 och för James blir det fjärde gången sedan han började spela i NBA 2003 som det inte blir något slutspel

Annons

– Vi är extremt besvikna. Besvikna för våra supportrar och för ägarna som gav oss möjligheten, säger Vogel, som nu hänger löst.

Ett år efter succésäsongen 2020, då Lakers vann NBA efter ett slutspel i en coronabubbla, togs beslutet att bygga om laget. I en stor bytesaffär fick man i fjol in Russell Westbrook – men det nya lagbygget har blivit en flopp.

Exempelvis har forwardsstjärnan Anthony Davis varit skadad nästan halva säsongen.

– Det är inte bara en sak, det är många olika saker som hänt. Men jag gillar inte att peka finger eller skylla på någon, säger Westbrook.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons