Annons

Landskampen en vinstlott för IFK

HANDBOLL Fullsatt i idrottshallen i Kristianstad. 2200 personer såg landskampen mellan Sverige och Frankrike. –Det blir ett bra ekonomiskt resultat, säger IFK–basen Ingvar Edvardsson.
Sport • Publicerad 14 januari 2001

Publikfesten med det svenska handbollslandslaget i centrum ger sköna slantar till krisdrabbade IFK Kristianstad.

2200 personer löste entré till lördagens match mot Frankrike i den traditionella fyrnationsturneringen på hemmaplan.

Annons

– Det är väldigt bra för vår del, konstaterar Ingvar Edvardsson.

– Hade sen inte tv varit här och sänt direkt hade vi fått in ett par hundra till. Men nu fick ju hela Sverige njuta av en bra handbollsmatch och det är ju inte helt fel.

Överskottet från landskampen går direkt till inbetalningen av IFK Kristianstads skatteskuld. Arrangemanget kostar ungefär 180000 kronor och IFK ska betala in summan senast den 26:e januari. – Det som blir över är IFK:s. Till det kommer försäljningen i cafeterian och den har varit stor, förklarar Edvardsson.

– Och visst var det en kul match. Jag tycker att det var bättre tryck än i landskampen mot Egypten här ifjol.

Vinsten från landskampen beräknas till runt 150000 kronor. Pengar som kommer väl till pass för den hårt ansatta handbollsklubben.

IFK Kristianstad skulle ha betalat in 1,9 miljoner kronor till skattemyndigheten i fredags. Imorgon träffar klubben kronofogden för att diskutera de ekonomiska svårigheterna.

Men Ingvar Edvardsson ser fortfarande ljust på framtiden.

– Det är min fulla övertygelse att det här inte var den sista landskampen vi arrangerade. Det kommer att bli fler, säger han.

Av Anders Thell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons