Annons

Lång paus för självkritisk Jörgen Pettersson

FOTBOLL STOCKHOLM. Det var aldrig så att han inte ville. Det var snarare så att han bedömde att han inte kunde. Av Henrik Skiöld, TT
Sport • Publicerad 11 oktober 2002

Men veckor blev till månader och månader blev till år och för skåningen tenderade den självvalda exilen att bli ett permanent men förtida avsked från fotbollslandslaget. Det passerade ett VM-kval, gick ett VM-slutspel, kom nya spelare och sakta gled Jörgen Pettersson, 27, in i glömskan. Och där hade han väl blivit kvar om inte kontraktet med Kaiserslautern gått ut och FC Köpenhamn snappat upp en anfallare som under ett års tid vantrivts som kantlöpare i Bundesliga. Nu är han plötsligt en het kandidat till platsen bredvid Zlatan Ibrahimovic i lördagens EM-kval mot Ungern på Råsunda. Under träningspassen på nationalarenan har Jörgen och Zlatan oftast kamperat som det ena forwardsparet, Marcus Allbäck och Andreas Andersson som det andra. Vad säger det? Kanske inget alls. Kanske är det en god vink om hur Tommy Söderberg och Lasse Lagerbäck resonerar. Och Pettersson är redo om han får förbundskaptenernas förtroende på lördag eftermiddag – i så fall hans första landskamp sedan 0–0-tristessen mot Turkiet i Eindhoven för drygt 28 månader sedan. Jörgen säger: –Jag har fått tillbaka spelglädjen sedan jag flyttade till Köpenhamn. Jag har alltid varit en sån spelare som spelat med fantasi och glädje. – Att springa upp och ned på en kant har aldrig varit min grej. Socialt har också flytten varit bra. Det är närmare Malmö för mig och familjen. Fyra mål för Köpenhamn i höst och goda vitsord från tränaren Hasse Backe öppnade på nytt dörren till landslaget. Och Jörgen vet vad han vill. –Jag är inte här för att träna, utan för att spela. Jag vet inte om jag får det, men jag hoppas att jag får det.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons