Annons

Leclerc i pole position i Melbourne

Formel 1 • Publicerad 9 april 2022
Monegasken Charles Leclerc startar i pole position i morgondagens Australian grand prix.Foto: Simon Baker

Ferraris Charles Leclerc var snabbast i lördagens kval och startar i pole postion i Australiens grand prix som körs klockan 7, svensk tid, på söndag.

– Det kändes bra, sade Leclerc när det stod klart att han varit snabbast enligt BBC. Men han tillade också att det inte varit helt lätt eftersom banan egentligen inte passar honom.

Annons

– Den passar inte mig som förare. Vi fick jobba hårt. Träningsvarven var lite stökiga men i tredje kvalificeringsloppet lyckades jag få ihop det, säger Leclerc som då slog till med det snabbaste varvet någonsin på banan.

Näst snabbast var Red Bulls Max Verstappen och på tredje position startar i morgon Verstappens stallkamrat Sergio Perez.

Det är första gången på tre år som F1-cirkusen återvänder till Melbourne i Australien. Tävlingen ställdes in både 2020 och 2021 på grund av coronapandemin.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons