Annons

Legendaren i pokalbråk med sonen

Golflegendaren Gary Player ryter ifrån mot sonen Marc efter att denne auktionerat bort 86-åringens minnessaker mot dennes vilja.
"Dessa saker tillhör mig och jag har vidtagit åtgärder för att återfå dem", skriver Player.
Golf • Publicerad 9 augusti 2022
Gary Player har åter fått se sina minnessaker från sin långa karriär auktioneras bort. Arkivbild.
Gary Player har åter fått se sina minnessaker från sin långa karriär auktioneras bort. Arkivbild.Foto: Matt Slocum AP/TT

Sydafrikanen Gary Player är en av golfvärldens största genom tiderna. Han är en av fem spelare som lyckats med en "career grand slam", vilket innebär att han vunnit samtliga fyra majors minst en gång. Totalt har Player nio majorsegrar på meritlistan.

Nu har dock några av kvittona för hans bedrifter kommit på villovägar. Detta efter att sonen Marc, som ansvarade för faderns affärer i över 20 år, auktionerat bort minnessaker, inklusive några troféer, utan Players vetskap.

"Dessa saker tillhör mig"

Annons

Ett agerande som fått pappa Gary att reagera skarpt.

"Jag skulle vilja uppmärksamma allmänheten om faktumet att flertalet troféer och andra minnessaker som utgör mitt arv har lagts ut på auktion av min son och tidigare manager, Marc. Dessa saker tillhör mig och jag har vidtagit åtgärder för att återfå dem. Jag har aldrig lagt ut några saker till salu – vare sig på auktion eller annat håll", skriver Player i ett uttalande.

James Throssell, juridisk rådgivare åt Gary Player, bekräftar i ett mejl till Golf Digest att det dels rör sig om pokaler som Player vunnit under sin karriär, dels saker som skänkts till honom av sponsorer, exempelvis unika golfbagar.

Sålde majorpokaler

Enligt Throssell hade 86-åringen överlåtit dessa till sin son i tron om att sonen "skulle ta hand om sakerna med faderns bästa i åtanke".

Det är inte första gången en liknande historia utspelar sig. I december 2020 såldes fyra av Gary Players majorpokaler för ett sammanlagt värde av drygt 5,8 miljoner kronor.

"Dessa troféer har lagts ut på auktion utan mitt tillstånd", sade Player vid tillfället.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons