Annons

Legendaren tar över ryska juniorlandslaget

Legendariske hockeystjärnan Igor Larionov blir ny förbundskapten för Rysslands juniorlandslag. Han ersätter framgångsrike Valerij Bragin som tar över det ryska A-landslaget, uppger iihf.com.
Ishockey • Publicerad 5 juni 2020
Igor Larionov, till höger, tar över det ryska juniorlandslaget. Här under en ceremoni tillsammans med förre kanadensiske stjärnan Phil Esposito.
Igor Larionov, till höger, tar över det ryska juniorlandslaget. Här under en ceremoni tillsammans med förre kanadensiske stjärnan Phil Esposito.Foto: DARRYL DYCK/AP/TT

Larionov, 59, har vunnit fyra VM-guld, två OS-guld och tre Stanley Cup-titlar och ingick i den sovjetiska superfemman där KLM-kedjan bestod av Vladimir Krutov, Larionov och Sergej Makarov. Larionov var assisterande till Bragin i senaste junior-VM där Ryssland slog ut Sverige i en förlängningsrysare i semifinal.

Valerij Bragin, 64, ledde juniorlandslaget i åtta år och tog sju JVM-medaljer, varav ett guld. Bragin blir också ny huvudtränare för toppklubben SKA S:t Petersburg och efterträder Alexej Kudasjov både i landslaget och SKA.

Svenske Lasse Johansson, framgångsrik sportchef i Skellefteå 2008-16, är sedan 2018 med i det ryska landslagets ledarstab och fortsätter där kommande säsong. Han jobbar till vardags i SKA S:t Petersburg.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons