Leo Borg får vänta på DC-debuten

Tennis • Publicerad 2 februari 2023
Leo Borg, här under Stockholm Open i fjol, får vänta på DC-debuten. Arkivbild.
Leo Borg, här under Stockholm Open i fjol, får vänta på DC-debuten. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Det blir bröderna Elias och Mikael Ymer som får förtroendet för Sverige i helgens singelmatcher i Davis Cup-kvalet i tennis mot Bosnien-Hercegovina i Stockholm. En seger i mötet ger plats i DC-gruppspelet som spelas i höst.

Mikael Ymer möter Mirza Basic (rankad 394:a i världen) medan Elias Ymer tar sig an Damir Dzumhur (197:a).

Mötet fortsätter sedan med en dubbel och ytterligare två singelmatcher på lördagen. I dubbelmatchen ställs Sveriges Filip Bergevi och André Göransson mot Mirza Basic/Tomislav Brkic. I lördagens singelmatcher ställs Mikael Ymer mot Damir Dzumhur och Elias Ymer möter Mirza Basic.

Därmed ser 19-årige Leo Borg ut att få vänta ytterligare på sin DC-debut. Borg, rankad 509:a i världen, har annars en hel del Davis Cup-kvaliteter i generna.

1972 blev pappa Björn Borg historisk som den yngsta spelaren att vinna en match i Davis Cup, och fick i och med segern sitt internationella genombrott.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.