Annons

Leo Borg får vänta på DC-debuten

Tennis • Publicerad 2 februari 2023
Leo Borg, här under Stockholm Open i fjol, får vänta på DC-debuten. Arkivbild.
Leo Borg, här under Stockholm Open i fjol, får vänta på DC-debuten. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Det blir bröderna Elias och Mikael Ymer som får förtroendet för Sverige i helgens singelmatcher i Davis Cup-kvalet i tennis mot Bosnien-Hercegovina i Stockholm. En seger i mötet ger plats i DC-gruppspelet som spelas i höst.

Mikael Ymer möter Mirza Basic (rankad 394:a i världen) medan Elias Ymer tar sig an Damir Dzumhur (197:a).

Annons

Mötet fortsätter sedan med en dubbel och ytterligare två singelmatcher på lördagen. I dubbelmatchen ställs Sveriges Filip Bergevi och André Göransson mot Mirza Basic/Tomislav Brkic. I lördagens singelmatcher ställs Mikael Ymer mot Damir Dzumhur och Elias Ymer möter Mirza Basic.

Därmed ser 19-årige Leo Borg ut att få vänta ytterligare på sin DC-debut. Borg, rankad 509:a i världen, har annars en hel del Davis Cup-kvaliteter i generna.

1972 blev pappa Björn Borg historisk som den yngsta spelaren att vinna en match i Davis Cup, och fick i och med segern sitt internationella genombrott.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons