Annons

Lidströn avvaktar med VM besked

ISHOCKEY STOCKHOLM. Nicklas Lidström och Calle Johansson avvaktar. Tomas Holmström säger nej. Och Ulf Dahlén och Niklas Sundström har bokat tid hos läkare under onsdagen. Anders Hedberg tvingas vänta på nya klartecken till VM. –Killarna kommer att höra av sig när de har ett definitivt besked, säger Tre Kronors general manager.
Sport • Publicerad 25 april 2001

Fram till dess – tills han fått ja eller nej i örat från den andra sidan Atlanten – vill inte Hedberg spekulera.

Han kör på samma linje som tidigare.

Annons

Klartecken – ut med det i öppenheten.

Frågetecken – undvik spekulationer.

–Det är ingen mening att kommentera namn hit och dit. Jag har haft en dialog med alla de här spelarna under säsongen och vill prata igenom situationen med dem innan vi säger något, förklarar Hedberg.

Han nämner tre kriterier som han och förbundskaptenen Hardy Nilsson vill att spelarna ska uppfylla för att komma i fråga till en svensk VM-trupp:

–Att de är friska, att de är rejält sugna på att spela i Tre Kronor – och att de är tillräckligt bra.

Den första punkten är oklar när det gäller några av de aktuella NHL-proffsen. Washingtonduon Calle Johansson och Ulf Dahlén blev tillgängliga efter att ha slagits ut av Pittsburgh med 2–4 i matcher natten till tisdagen.

Men båda dras med skavanker.

Dahlén skadade foten strax innan grundserien var över och är schemalagd för undersökning hos Washingtons läkare under onsdagen. Johansson har haft bekymmer med en ömmande rygg hela säsongen. Det är sagt att skadan inte kan förvärras vid spel, men det är ändå inte säkert att Washington släpper sin veteranback utan grundlig genomgång. Dessutom är det oklart om Johansson själv vill trotsa smärtan för ett VM i Tyskland efter en lång och slitsam säsong i Nordamerika. Även Detroits Tomas Holmström är skadad, och den före detta Luleåforwarden tackar med största sannolikhet nej till VM.

Natten till tisdagen – efter att Detroit sensationellt nog tappat 2–0 i matcher till 2–4 mot Los Angeles – sade Holmström till Hockeyreport:

–Jag har en knäskada och har fått rådet av Red Wings läkare att inte spela VM, vilket jag tänker följa.

Annons

Lagkamraten Nicklas Lidström, av många ansedd som NHL:s bäste back, väljer att avvakta med sitt besked.

–Jag behöver fundera några dagar, sade Lidström i besvikelsen efter sudden death-förlusten med 2–3 mot Los Angeles.

Även svenskduon i San Jose dras med skadeproblem. Tidigare har backen Marcus Ragnarsson tvingats tacka nej för att i stället lägga sig på operationsbordet och få sin axel fixad. Lagkamraten Niklas Sundström är knäskadad, ska undersökas av läkare på onsdagen och kan först därefter lämna ett definitivt besked till Anders Hedberg.n

Av Jakob Sillén, TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons