Lina Hurtig målskytt i Juventus första förlust

Lina Hurtig fortsätter att göra mål.
Trots det åkte den italienska dominanten på sin första förlust mot inhemskt motstånd.
Roma vann den första av två semifinaler i italienska cupen med 2–1.
Fotboll • Publicerad 13 mars 2021
Lina Hurtig vet hur man gör mål både i landslag och klubblag. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Juventus har kört över allt italienskt motstånd den här säsongen. I ligan har laget vunnit samtliga 15 matcher och i kvartsfinalen i italienska cupen mot Empoli gjorde man processen kort och tog sig vidare efter att ha vunnit båda matcherna.

Men under lördagen kom första plumpen då Roma vann med 2–1 i cupen.

En som imponerade var dock svenska landslagsanfallaren Lina Hurtig. 25-åringen har börjat hitta rätt allt oftare för Juventus sedan debuten i början av oktober. Mot Roma gjorde hon mål för tredje matchen i rad när hon satte 1–1 i början av andra halvlek.

Roma avgjorde till 2–1 i 88:e minuten genom fransyskan Lindsay Thomas. Både Hurtig och Linda Sembrant spelade hela matchen för Juventus. Marija Banusic byttes in för Roma i slutet av matchen.

Juventus har tidigare under säsongen endast förlorat mot Lyon. Den franska giganten vann båda mötena när lagen möttes i 16-delsfinalen i Champions League i december.