Annons

Lindelöw trea i Mannheims GP

Hästhoppningen återhämtar sig efter nästan ett år utan stora, internationella tävlingar.
I dagarna samlades delar av världseliten i Mannheim.
I GP-klassen, samlingens huvudnummer, visade Douglas Lindelöw att han vill vara med i fajten om de svenska OS-platserna.
Ridsport • Publicerad 4 maj 2021
Douglas Lindelöw på hästen Casquo Blue kom trea i Mannheims grand prix. Arkivbild.
Douglas Lindelöw på hästen Casquo Blue kom trea i Mannheims grand prix. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Lindelöw, på Casquo Blue, var tillsammans med Peder Fredricson bland de 14 ryttare som nådde omhoppningen.

Där slog Lindelöw – med i det svenska EM-silverlaget i Göteborg 2017 – till med en felfri runda och en tid som ett tag höll honom i ledningen. Men tyskarna Michael Jung och Maurice Tebbel straffade Lindelöws 43,22.

Annons

"Det var en ganska svår bana som var högt byggd. Omhoppningen var också klurig med inte så jättemånga felfria", säger Lindelöw till Svenska ridsportsförbundets hemsida.

"Jag satsade på en bra men säker runda. Jag hade kanske kunnat chansa lite mer, men det kommer fler tävlingar och det viktigaste är att hästarna får en bra runda i kroppen", fortsätter han.

Tredjeplatsen gav Lindelöw drygt 150 000 kronor och fina rankningspoäng.

Fredricson tia

Fredricson, på Catch Me Not, var snabbare (42.93) än landslagskollegan men en rivning innebar 10:e plats.

Veteranen Rolf-Göran Bengtsson ger sig inte. Den snart 59-årige Europamästaren (2011 i Madrid), VM-finalisten och OS-medaljören var felfri men fick ett tidsfel och missade omhoppningen med en tiondels sekund.

Bengtsson red på Ermindo.

Peder Fredricson gick inte lottlös från den sista tävlingsdagen i Mannheim. På Hansson var han felfri och kom fyra i dagens 1,50-hoppning.

Han vann dessutom 1,55-klassen i söndags på Catch Me Not.

Reser till Nederländerna

Fredricson och Lindelöw reser vidare till veckoslutets tävlingar i Valkenswaard, Nederländerna. Där hoppar även Malin Baryard Johnsson och Erica Swartz.

Tre svenska ryttare plus en reserv får ingå i OS-laget. Bara några veckor efter spelen avgörs EM i Riesenbeck, Tyskland, den 1–5 september.

Annons

Förbundskaptenen Henrik Ankarcrona tar ut OS-laget några veckor in i juni.

Han har tidigare aviserat att han kan tänka sig att skicka ett helt annat lag till EM. En ryttare som Fredricson har dock flera mästerskapsdugliga hästar.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons