Annons

Lindgren bekräftar kontakt med toppklubb

Under måndagen gick handbollspodden "Avkast" ut med uppgifter som sa att Ola Lindgren är på väg att lämna IFK Kristianstad för den ungerska storklubben MVM Veszprem. Några timmar senare kommenterade Lindgren uppgifterna för Bladetsporten.– Jag kan medge att där finns en kontakt, men det är absolut ingenting som är klart, säger Lindgren.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 15 december 2015
Ola Lindgren har kontaktats av den ungerska toppklubben Veszprem.
Ola Lindgren har kontaktats av den ungerska toppklubben Veszprem.

IFK:s tränare sitter på ett kontrakt med IFK Kristianstad som går ut efter säsongen 2016/2017.

Men i det kontraktet – och det har varit känt sedan en tid tillbaka – finns en klausul som säger att Ola Lindgren får lämna IFK i förtid om det skulle dyka upp något riktigt intressant och om det sker inom rimliga tidsramar.

Annons

– Den klausulen dök upp när han fick en förfrågan från Tyskland (Füchse Berlin för nästan exakt ett år sedan) och han sa då att han ville ha en öppning i kontraktet om det skulle dyka upp något. Men just nu är det här en icke-fråga eftersom där inte finns något konkret att ta ställning till, säger IFK:s sportchef Mats Samuelsson.

Skulle den klausulen tillåta en flytt även mitt under säsongen?

– Det tror jag inte, det skulle jag ha svårt att se. Vi måste ju ha en tränare till vårt lag och så lätt byter man inte bara tränare. Skulle det dock dyka upp något annat för Ola som rör nästa säsong, då blir det mer hanterbart, säger Samuelsson.

Förutom att Lindgren medger att där finns en kontakt så är han väldigt fåordig kring ryktet.

– Jag har varit med så länge nu att jag inte för de diskussionerna i tidningen. Men jag kan medge att där finns en kontakt med klubben i fråga, men därifrån till att det ska bli någonting av det är det ju mycket som ska stämma, säger han till Kristianstadsbladet.

Om du jämför din framtid och ditt kontraktsläge i IFK nu med för två-tre månader sedan. Är det någon skillnad då?

– Jag tittar inte bakåt och vet inte exakt hur den såg ut då och vad som skulle skilja det från dagens läge. Jag kan inte kommentera utåt varje gång jag får en förfrågan eller om det händer något annat. Jag försöker vara i nuet och nu är det matchen mot Malmö jag har i huvudet.

Är du sugen att röra på dig och ta dig an en toppklubb i Europa, som ju Veszprem är?

– Jag har aldrig uttalat någonting eller stängt några dörrar. Men det är klart man måste vara öppen då det är en arbetsmarknad vi pratar om. Men mer finns inte att säga i dagsläget.

När det gäller Veszprém, där ju IFK lånade in Iman Jamali till den här säsongen, så sparkade de sin spanske tränare Antonio Carlos Ortega efter en Champions League-match mot Wisla Plock i slutet av september.

Annons

Den dåvarande assisterande tränaren Javier Sabaté är nu huvudansvarig, men klubben sägs vara på jakt efter en ny tränare.

Och den tränaren kan alltså vara Ola Lindgren.

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons