Annons

Lindgren bekräftar: Lämnar IFK efter säsongen: ”Tråkigt sätt att få reda på det”

IFK Kristianstad väntas inom kort presentera sin nya lösning på tränarsidan. Nu bekräftar även Ola Lindgren att han lämnar klubben efter den här säsongen.
– Det kommer att bli så. Sedan är det ett tråkigt sätt att få reda på det när det står i tidningarna och att en av de tilltänkta tränarna ringer, säger Lindgren.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 9 januari 2019
IFK Kristianstads tränare Ola Lindgren lämnar klubben efter säsongen. Det bekräftar han själv för Bladetsporten.
IFK Kristianstads tränare Ola Lindgren lämnar klubben efter säsongen. Det bekräftar han själv för Bladetsporten.Foto: AVDO BILKANOVIC

Bladetsporten har tidigare berättat att IFK Kristianstad är muntligen överens med Ljubomir Vranjes om att ta över tränarsysslan nästa säsong. Vid sin sida får han den förre IFK-profilen Björn Sätherström.

Varken Ola Lindgren, IFK:s kanske största tränare genom tiderna, eller sportchefen Jesper Larsson har tidigare velat bekräfta något, men nu konstaterar även Lindgren att han har gjort sitt i IFK efter säsongen.

Annons

– Jag har följt med lite i tidningarna och jag hade ett samtal med Jesper igår (läs: tisdag). Det kommer att bli så att jag lämnar. Sedan är det ett tråkigt sätt att få reda på det när det står i tidningarna och att en av de tilltänkta tränarna ringer, säger Lindgren till Bladetsporten.

Vem var det som ringde?

– Nej, det där är inte min sak. Det får IFK föra vidare.

– Det här var inte min boll utan styrelsen ville ha en ny röst och då är jag inställd på att sluta.

Att du får beskedet på det här sättet, hur påverkar det dig inför resten av säsongen?

– Det kan jag inte svara på. Jag hoppas att det inte påverkas något alls.

Inga tankar på att kasta in handduken direkt?

– Nej, jag har ett kontrakt och är så pass professionell att jag inte har några andra intentioner än att fullfölja avtalet. Sedan är det så klart en viss form av besvikelse, men det är också en del av yrket. Jag har trivts jättebra i föreningen, men inget är för evigt och nu vill de ha någon annan.

Efter sju år i klubben och fyra raka SM-guld lanserade Ola Lindgren i höstas ett par egna alternativ när det gällde tränarfrågan. Antingen skulle han fortsätta som i dag och vara pappaledig en dag i veckan, eller skulle IFK ha en bredare tränarfråga med en tilltänkt ”kronprins” vid sidan av Lindgren.

– Vi har haft högt i tak, men det var uppenbarligen inget som föll dem i smaken, säger Lindgren.

Annons

Hur ser du på framtiden efter säsongen?

– Ingen aning. Jag fick beskedet under tisdagen så nu får man väl ut på marknaden.

IFK:s sportchef Jesper Larsson är däremot inte lika tydlig som Ola Lindgren när det gäller vad som är klart och inte klart.

– Det är inte klart att han lämnar, säger ”Jeppe”.

Det säger han själv.

– Jag ska prata med honom på fredag och i dagsläget har jag inga kommentarer.

Hur nära är ni att presentera den nya tränarlösningen?

– Det har jag inga kommentarer till i dagsläget.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons