Annons

Linnér i blåsväder efter omskriven intervju

Gif Sundsvalls inlånade målvakt Oscar Linnér har hamnat i blåsväder efter att ha kallat sin situation i det allsvenska laget för ett "karriärshaveri" sedan han inte fick stå i premiären borta mot Sirius (1–2).
På måndagen tränade inte 25-åringen med laget.
Fotboll • Publicerad 4 april 2022
Oscar Linnér. Arkivbild.
Oscar Linnér. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

– Vi hade ett möte i dag och vår interna diskussion med Oscar får visa vad som blir bäst för Gif Sundsvall och Oscar Linnér, säger Gif Sundsvalls sportchef Urban Hagblom till Sundsvalls Tidning.

25-årige Linnér, tidigare i AIK, är inlånad till Sundsvall från tyska Bundesligalaget Arminia Bielefeld. I söndagens premiär i Uppsala valde tränaren Henrik Åhnstrand att ställa Andreas Andersson i "Giffarnas" mål.

"Bra konkurrens"

Annons

– Oscar kom till oss efter ett utlandsäventyr med en liten skada i låret. Det tog några veckor för honom att komma i gång. Sedan åkte han på en magsjuka. Så just nu var det ganska enkelt. Men i grunden ville vi ha två bra målvakter i truppen och det har vi nu. Vi har en bra konkurrens på målvaktssidan. Så valde jag i dag, sade Åhnstrand till ST om beslutet.

Linnér använde å sin sida värdeladdade ord i en intervju med tidningen efter matchen, vilka skapat rubriker efteråt.

Tror på missförstånd

– Det känns tråkigt. Ur ett individuellt perspektiv är tajmingen för ett sådant här karriärshaveri – som det här ändå blir – inte helt hundra. Anledningen till att jag vände hem var för att jag redan var ganska less på situationen jag har haft utomlands. Att då hamna i samma situation men i nedre halvan av allsvenskan ... ah. Det var väl inte helt optimalt, sade Oscar Linnér i intervjun.

På måndagen tränade inte målvakten med laget.

– Vi har varit väldigt tydliga om att spelare i Gif Sundsvall är här och tävlar på samma premisser. Den bästa prestationen avgör om du spelar i Gif. Det är inga tveksamheter där, inte från Oscar heller. Jag tror att han är missförstådd, säger Urban Hagblom.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons