Annons

Lipovac till YIF: ”Haha, vi får väl se i morgon”

Allting pekar på att IFK Kristianstads linjespelare Mario Lipovac presenteras som Ystads IF:s nyförvärv på torsdagsförmiddagen. Det säger källor till tidningen. Och huvudpersonen själv dementerar det inte.
– Haha, vi får väl se i morgon, säger Lipovac till YA-sporten.
Handboll • Publicerad 27 december 2017
Foto: Bosse Nilsson

IFK Kristianstads 198 centimeter långa och 111 kilo tunga mittsexpjäs Mario Lipovac har länge varit en av handbollsligans bästa spelare på positionen.

Både under tiden i IFK och dessförinnan i Redbergslid. Inför nästa säsong har IFK gjort klart med Adam Nyfjäll och Ludvig Jurmala-Åström.

Annons

Dessutom sägs klubben vilja förlänga med isländske Arnar Freyr Arnarsson, som Lipovac delar mittsexsjobbet med innevarande säsong.

På torsdagen ska Ystads IF hålla presskonferens på klubbhuset Casa Blanca, och trovärdiga källor till YA-sporten säger att Lipovac då kommer att presenteras som nyförvärv.

Tidningen konfronterar Mario Lipovac med uppgifterna.

Är det du som presenteras som ny YIF-spelare på torsdagen?

– Haha, vi får väl se i morgon. Det är ingenting jag vill kommentera nu i alla fall, säger Mario Lipovac.

Men, om du inte skulle skriva på för YIF – nu när vi frågar – så hade du väl rimligtvis dementerat det helt?

– Jaha, så kanske det är... Men jag vill inte säga mer, vi får vänta och se helt enkelt.

Vad tycker du om YIF som förening annars?

– Jag gillar YIF. Det verkar vara en välskött och bra förening som alltid tagit väl hand om ungdomarna. Jag har bara positiva bilder av YIF.

Hur har du upplevt att möta YIF genom åren?

Annons

– Det har varit ett, jag ska inte säga favoritlag, men ändå ett bra lag för mig att möta. Eftersom det alltid gått bra för mig mot YIF. Jag har alltid gillat att spela i Ystad, och särskilt i gamla ÖP-hallen, säger Mario Lipovac.

YIF:s nuvarande linjebesättning består av Carl Löfström och Jeppe Krogh Simonsen, där den senare kontrakterades sent inpå säsongen, då Herman Hugosson skadat sig tämligen allvarligt.

Tidigare under säsongen har YIF:s niometersspelare Emil Hansson skrivit på för just IFK Kristianstad, men nu verkar alltså YIF kvittera i den övergångskolumnen.

Ystads IF vill i nuläget inte kommentera uppgifterna.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons