Annons

Lisa Francke nära EM-guld

Lisa Francke fortsätter att norpa ädla mästerskapsmedaljer. I helgen tog hon sin första U21-medalj när hon tog silver i hopp på U21-EM i Norge. "Jag är jättenöjd med silvret", säger Lisa Francke.
Sport • Publicerad 18 augusti 2009

Lisa Francke tog tre guld på stora SM i slutet av förra månaden.

I helgen som gick var det dags för det första Europamästerskapet på två helger.

Annons

Nu var det U21-EM som gällde och trots att 19-åriga Francke misslyckades i både slalom och trick (ryggproblem förstörde slalomdisciplinen) så åkte hon från Norge till Bromölla med ett stort leende på läpparna. – Jag hade medalj som mål så silver får jag vara nöjd med. Fransyskan som slog mig tillhör dessutom europaeliten även bland seniorer, säger Lisa.

Som satt i guldsits länge och väl.

Gulddramatiken utvecklades till en riktig rysare och Bromöllatjejen Francke såg länge ut som en guldmedaljös. Men i tävlingens allra sista hopp slog fransyskan Nancy Chardin till med hopp på 44,6 meter – ett hopp som mätte 1,4 meter längre än Franckes bästa hopp.

– Tänk att Lisa hade guldet i sin hand ända tills sista hopparens sista hopp, mer dramatiskt kan det ju inte bli, säger Bromöllaledaren Anders Francke. – Inte så mycket att säga om. Förra gången hon slog mig så hoppade hon nio meter längre än mig, man kan ju säga att avståndet var lite mindre den här gången.

Chardin är två år äldre än Francke och gör sitt sista år som U21:a medan Francke då följaktligen har två år kvar.

Med andra ord finns det ingen Chardin med i nästa EM…

För Francke väntar nu ingen vila, ingen rast.

Det var bara hem till Bromölla och sova och sedan bar det i väg till Danmark i måndags morse.

Då väntar senior-EM i kommande veckoslut.

– Där hoppas jag på en finalplats i hopp, säger EM-silvermedaljösen Lisa Francke.

Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons