Annons

Lovande hemmapremiär

En ruskigt effektiv inledningsperiod låg bakom KIK:s komfortabla seger mot seriekollegan Halmstad. "En bra genomförd match", konstaterar tränaren Per Ljusteräng.
Sport • Publicerad 16 augusti 2009
BIld: Johanna Wallin
BIld: Johanna WallinFoto: 

Det finns ingen anledning att plocka fram superlativen efter en träningsmatch i augusti. Men ett försiktigt optimistiskt ord som lovande känns passande efter KIK:s första match på hemmais den här försäsongen.

Gästande Halmstad, nykomling i division I kommande säsong, imponerade i och för sig inte alls i går.

Annons

– De är ju nya på den här nivån och det var deras första match, samtidigt som vi hade en toppmatch (Pantern borta i torsdags) i benen. Så man ska inte dra för stora växlar av det här, säger Ljusteräng.

Målskyttet var ett stort problem för KIK förra säsongen. Därför var det säkert mums för KIK:arnas självförtroende att få sätta varannat skott i första perioden mot Halmstad.

– Det var effektivt i början, säger Ljusteräng.

– Ja, det är vi verkligen inte bortskämda med, flikar assisterande tränaren Daniel Granqvist in.

Fyra fullträffar på åtta skott på mål var KIK:s facit i första perioden. I mittperioden satte Konstantin Kourtidis, ny från Helsingborg, 5–0 i power play efter 3.03 och spelmässigt tog hemmalaget över allt mer.

Men i avslutningarna började laget påminna om förra säsongens upplaga av KIK och det blev inte fler mål i matchen.

Sista perioden var en enda lång press mot den storspelande Joakim Björkman i Halmstads kasse. De tröttkörda gästerna drog på sig fem tvåminutersutvisningar i avslutningsperioden, men KIK:s effektivitet från första perioden var helt bortblåst. Fast det är ju inte särskilt anmärkningsvärt att spelet i numerärt överläge inte är knivskarpt i augusti.

– Vi spelar bra fem mot tre, skapar många fina lägen, säger Ljusteräng.

Hur långt har ni kommit när det gäller att formera laget?

– Det finns så klart tankar, men det är inget klart än. Vi har fler träningsmatcher på oss att hitta rätt, säger Ljusteräng.

Annons

– Vi har ett brett lag, jag tror vi kommer att vinna mycket på vår bredd.

Någon av de nya som du är extra imponerad av?

– Jonas Lindström ser bra ut, och Micke Jansson tycker jag har överraskat positivt.

Nu väntar en tuff träningsvecka för KIK.

– Vi har ett läger torsdag till fredag med match mot Mörrum, berättar Ljusteräng.

Peter Paulsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons