Annons

Lugna halvan över

Den första "lugna" halvan av Åhus Beachhandboll Festival är över. Nu förväntas mer bråda tider för polisen och vakterna runt festivalen.
Sport • Publicerad 16 juli 2008
BILD: TOMMY SVENSSON
BILD: TOMMY SVENSSONFoto: 

- Från och med ikväll ökar vi bemanningen på kvällarna, rapporterar polischefen Magnus Jönsjö, som tycker att det har varit "trevligt och ordningssamt" kring Åhus Beachhandboll Festival hittills.

Misshandeln vid Windsurfingstugan, strax utanför festivalen i måndagskväll är undantaget. Det har också förekommit två snatterier på Intersport, inne i stora festivaltältet.

Annons

- Vi har fått in två stycken anmälningar. En från igår (tisdag) och en från i förgår (måndag), berättar Jönsjö.

Under beachhandbollsveckan finns Åhuspolisen stationerade dagtid, i ett tält strax efter huvudentrén på höger sida. I år jobbar man mycket med att beslagta alkohol från ungdomar.

- Hittills har jag inte sett någon alkohol häår nere, säger Jönsjö.

Kvällstid kommer man att ha ökande patrullering från och med onsdagkväll och det finns gott om ordningsvakter som jobbar för säkerheten runt området, dygnet runt.

- Erfarenheten från ifjol plus våra diskussioner med arrangöerna, Kristianstad Kommun, boende osv. ligger till grund för vår bevakning, berättar Jönsjö.

Till exempel har man ordningsvakter som täcker av två olika områden. Dels ett längs med Lotsgatan där havet är en naturlig gräns, och dels Fädriften och ner mot Åhusparken.

- Man kommer att kunna se dem till fots eller cyklandes.

Jens Brogren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons