Annons

Lukaku: "De räddade min väns liv"

För fem dagar sedan kämpade hans vän och klubblagskamrat Christian Eriksen för sitt liv.
Efter Belgiens seger mot Danmark (2–1) hyllade Romelu Lukaku det danska laget.
Fotboll • Publicerad 17 juni 2021
Den belgiske anfallaren Romelu Lukaku kramar om Danmarks målvakt Kasper Schmeichel efter Belgiens 2–1-seger på Parken.
Den belgiske anfallaren Romelu Lukaku kramar om Danmarks målvakt Kasper Schmeichel efter Belgiens 2–1-seger på Parken.Foto: Wolfgang Rattay/AP/TT

Det var känslosamt även för de belgiska spelarna när de kom till Parken i Köpenhamn för att möta Danmark i den andra gruppspelsomgången i EM.

För fem dagar sedan drabbades den danska landslagsstjärnan Christian Eriksen för ett hjärtstopp under matchen mot Finland. Eriksen vårdas fortsatt på sjukhus och mår bra efter omständigheterna.

Annons

– Jag var tvungen att försöka lägga mina känslor åt sidan i först halvlek, för jag tänkte på Christian, säger anfallaren Romelu Lukaku, som är lagkamrat med Eriksen i Inter, till Viaplay enligt den danska tidningen BT.

Efter 2–1-segern kramade han om flera av de danska spelarna och den danske förbundskaptenen Kasper Hjulmand.

– Jag sade att jag respekterar dem som människor. De räddade min väns liv, säger Lukaku.

Kasper Hjulmand om Lukakus hälsning efter matchen:

– Det gjorde stort intryck. Fotboll binder människor samman över landsgränserna. Det här är två goda vänner. Lukaku är en stor människa och god vän med Christian, säger den danske förbundskapten på en presskonferens.

Eriksen har även varit lagkamrat med belgarna Jan Vertonghen, Toby Alderweireld och Nacer Chadli under tiden i engelska Tottenham.

– Alla vi som är i den här sporten håller ihop och vi känner att vi är en stor familj, säger Kasper Hjulmand.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons