Annons

Luleå tillbaka i vinnarspåret

Förlusten mot Linköping senast var en engångsföreteelse för Luleå. På torsdagskvällen var norrbottningarna tillbaka i vinnarspåret igen. Tungviktsmötet mot Rögle slutade 3–2.
Ishockey • Publicerad 9 december 2021
Luleå är tillbaka i vinnarspåret.
Luleå är tillbaka i vinnarspåret.Foto: Pär Bäckström/TT

I och med segern mot Rögle har fjärdeplacerade Luleå nu vunnit fem av de senaste sex matcherna i SHL. Enda plumpen kom alltså mot Linköping i tisdags (1–2 efter förlängning).

Mot Rögle krävdes det förlängning för att Luleå skulle kunna dra det längsta strået, precis som det har gjort i tre av de andra fem segrarna.

Annons

– Det här var en tuff match mellan två riktigt bra lag. Andra perioden blev avgörande, vi var intensiva och nötte ner dem, säger Julius Honka, som satte dit Luleås avgörande mål i förlängningen, till C More.

– Det var en bra match, det är bra att vi hittade ett sätt att vinna.

Rögles tränare Cam Abbott menar att hans manskap stod för en bra insats, även om den inte räckte hela vägen.

– Vi kämpade hårt, jag är nöjd med mycket, säger han.

Tabelltvåan Skellefteå hade inga större problem med att plocka med sig tre poäng från bortamötet mot Timrå. Gästerna gick ifrån till 3–0 i upptakten av den andra perioden och Timrå klarade inte att hämta upp det underläget, trots ett par snabba reduceringar. Förlusten innebär att Timrå är kvar under kvalstrecket i tabellen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons