Annons

Målfest när New Jersey reducerade i kvarten

New Jersey och Carolina bjöd på en riktig målfest i kvartsfinalmötet i NHL-slutspelet. New Jerseys 8–4-seger innebär att laget reducerar till 1–2 i kvartsfinalserien.
Ishockey • Publicerad 8 maj 2023
New Jerseys center Michael McLeod (20) jublar.
New Jerseys center Michael McLeod (20) jublar.Foto: Adam Hunger/AP/TT

New Jersey ångade på från start och kunde gå till periodvila med en 3–0-ledning, och höll undan även i andra som stängde i ställningen 5–2. New Jersey var starkast även i tredje perioden, och slutresultatet skrevs till sist 8–4. Anmärkningsvärt är att inget av lagen verkade bekymra sig nämnvärt av att ha spelare utvisade. Fyra av målen gjordes i numerära underlägen, jämfört med endast ett powerplaymål.

Jersey-bröderna Jack och Luke Hughes stod för sex poäng tillsammans. Storebror Jack för två mål och två assist, lillebror Luke för två assist. 19-årige Luke Hughes gjorde sin slutspelsdebut.

Annons

New Jersey var piskade att vinna mot Carolina efter två raka bortaförluster. Och när finalserien nu flyttade hem till Newark visade laget att drömmen om avancemang är långt i från krossad. New Jersey låg också under med 0–2 i matcher i åttondelsserien mot New York Rangers.

– Det är helt olika lag, olika stilar. Men ni pratar ju ofta om att vi är oerfarna. Nu har vi varit i den här situationen tidigare. Man vill inte säga att man är bekväm med att ligga under, men man vet att det är en lång matchserie. Vi har en bra chans att kvittera i nästa match, säger Jack Hughes.

New Jerseys Jesper Bratt noterades för sin fjärde och femte assist i slutspelet, och Carolinas Jesper Fast för sin tredje.

I nattens övriga två matcher besegrade Seattle Dallas med 7–2 och Florida vann mot Toronto med 3–2

Fakta: Kvartsfinalerna i Stanley Cup

Matchserien avgörs i bäst av sju matcher:

Florida–Toronto: 3–0 i matcher.

Carolina–New Jersey: 2–1 i matcher.

Seattle–Dallas: 2–1 i matcher.

Vegas–Edmonton: 1–1 i matcher.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons