Malmö vann enkelt mot Varberg

Efter Malmös plump mot Sundsvall behövdes en trepoängare för att haka på i toppen av Allsvenskan. Då städade man av Varberg med 3–0 och kontrollerade matchen från start till slut.
Fotboll • Publicerad 9 juli 2022
Anders Christiansen och Jo Inge Berget. Arkivbild.
Anders Christiansen och Jo Inge Berget. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Jo Inge Berget öppnade målskyttet från straffpunkten, Anders Christiansen fyllde på med en raket och Veljko Birmancevic satte spiken i kistan med ett turligt skott som styrdes in. Det var allt som behövdes för Malmö som dominerade stora delar av matchen.

– Vi gör det bra i första halvlek men de får 1–0 precis innan halvtid och sen spelar Malmö bara av matchen, säger Varbergs Jon Birkfeldt till Discovery+.

Det tog däremot tid innan Malmö fick hål på ett vilt kämpande Varberg hemma på Eleda stadion. På tilläggstid i första halvleken lönade sig Malmös höga presspel då gästerna tappade bollen nära eget straffområde. Jo Inge Berget dribblade in i straffområdet och revs ner varpå domaren pekade på straffpunkten. Norrmannen var säkerheten själv från elva meter.

Danske Anders Christiansen ville visa att skadefrånvaron inte tagit något från honom när han dundrade in ett distansskott till 2–0 efter samarbete med Berget.

– Han får en drömträff och det är bara till att gratulera, säger Birkfeldt.

Därefter hade Malmö bud på fler mål och med timmen spelad missade Birmancevic öppet mål. Varberg var vid långa perioder nere i målvaktens knä i vad som var Malmös bästa period i matchen.

Med cirka fem minuter kvar fick Birmancevic en boll i djupled som turligt styrdes över Fredrik Andersson i motståndarmålet. 3–0 skrevs slutresultatet och det var Malmömålvakten Johan Dahlins 100:e nolla i allsvenskan.

Vi gör det väldigt bra i första halvlek hade vi hållt 0-0 där hade det blivit lite mer darrigt. De kan spela lite på resultat i den andra halvleken.

Han får en drömträff och det är bara att gratulera, dom städar av matchen och gör 3-0

Det är psykologiskt viktigt mål innan halvlek. Hade vi hållt 0-0 där hade det nog blivit lite mer darrigt i andra. De spelar av matchen.