Annons

”Malmström har varit superb”

ISHOCKEY Henrik Malmström är obesegrad i Tre Kronor. I går tog Kristianstadsgrabben sin fjärde raka seger när Sverige besegrade Schweiz med 6–2. –Henrik har varit superb. Inte minst i de båda matcherna mot Schweiz, säger Tre Kronor-coachen Tommy Tomth till Kristianstadsbladet.
Sport • Publicerad 14 april 2001

Tre Kronor har inte förlorat någon av de fyra landskamperna i april. Slovakien besegrades med 4–2 två gånger om. Och så blev det 1–0 och 6–2 mot Schweiz.

Och nykomlingen, KIK-produkten och Malmö-forwarden Henrik Malmström har imponerat på landslagsledningen.

Annons

–Visst har han varit duktig. Han har stegrat sig hela tiden och i matcherna mot Schweiz, inte minst den första i onsdags, har han skött sig väldigt bra, säger Tommy Tomth.

–Henrik har fått mycket speltid, har varit med i boxplay, han har verkligen visat att han är en framtidsman, fortsätter Tomth.

Fem landskamper återstår av VM-uppladdningen, tre mot Finland nästa vecka och en mot Kanada samt en mot Slovakien veckan därpå – då med spelare från finallagen Djurgården och Färjestad.

Och även om Henrik Malmström skött sig bra i Tre Kronor var Schweiz-matchen i går sannolikt den sista i landslaget på ett tag.

–Ja, jo…det blir nog svårt att hålla en plats med tanke på vilka han konkurrerar med, säger Tommy Tomth.

Det blev sex olika svenska målgörare och endast Timrås Henrik Zetterberg fick två poäng, en som målskytt, en som målpassare.

Av Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons