Annons

Malmström: Vi vinner med 3–1

Efter 15 omgångar av söderettan hittar vi Kristianstads FF i serieledning. "Det var det nog inte många som hade trott innan säsongen började", säger KFF-mittfältaren Alexander Malmström.
Sport • Publicerad 15 augusti 2009
Alexander Malmström tror på seger i dagens match mot LB07.Foto: 

2–1 borta mot Sleipner senast förde Kristianstad upp i serietopp.

En placering som ger en direktplats till superettan.

Annons

KFF ledde då serien med två poäng, som blev till en efter 1–1-matchen mellan Sylvia och Sleipner i torsdags. Och även om KFF skulle kamma noll i eftermiddagens hemmamatch mot LB07 så behåller di blåe serieledningen fram till nästa omgång.

En oväntad och bekväm sits i den annars så rekordjämna söderettan.

– Ja, det svänger snabbt. Det gäller att inte blicka allt för långt fram, nu är det Bunkeflo (LB07) som gäller, säger Alexander Malmström.

Som utgör en femtedel av KFF:s fruktade mittfält.

Med Malmström och Niklas Nordgren som eleganterna, med lagkaptenen Fredrik "Lillen" Andersson som grovjobbare och spelfördelare i ett och med åldermännen (ursäkta uttrycket) Peter Hiir-Salakka och Andreas "Boven" Svensson som allt-i-allon har KFF:s femmannamittfält malt ner många motståndare i år. – Det har funkat bra. Vi vill ju spela en attraktiv och rolig fotboll och det är kul att det har gett ett sånt här bra resultat, säger Malmström, som själv stod för kvitteringen mot Sleipner senast då 0–1 blev till 2–1 under den sista kvarten.

– En riktigt skön seger. Det hade varit fruktansvärt orättvist om vi inte vunnit den matchen. Vi fick en olycklig start men sedan dominerade vi matchen fullkomligt, säger Sölvesborgs-killen, som varit två vändor i Schweiz hos FC Thun i år men fått åka hem utan kontrakt båda gångerna.

– Det är som det är, men nu är det bara KFF som gäller.

Ni leder serien. Hur mycket snackar ni om det i omklädningsrummet?

– Det snackas ju litegrann om hur det ser ut i tabellen, och det är klart att det är kul att leda serien.

Håller ni hela vägen?

Annons

– Det är ju svårt att svara på, men givetvis hoppas jag på det. Mer än halva serien är spelad och det är väl egentligen bara Öster som var bättre än oss i första halvlek när vi mötte dom borta.

– Öster verkar dessutom vara på gång så jag tror dom blir farliga i höst, spår Malmström.

Din egen säsong så här långt?

– Den har varit okej, men någonstans känner man ändå att man kan bättre. Men hyfsat nöjd får jag vara, säger Malmström, som gjort två mål i år men svarat för desto fler framspelningar.

I eftermiddag väntar alltså LB07 hemma på Idrottsplatsen. En plats där KFF tagit 19 av 21 poäng så här långt. Strax innan 18 i dag kan den statistiken ha ändrats till 22 av 24.

– Jag tror givetvis att vi vinner. 3–1 blir det till oss, tippar Malmström.

Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons