Annons

Målvakten räddade poäng till storfavoriten

Handbollssäsongen är officiellt i gång. I premiärmatchen mellan regerande mästaren Sävehof och Kristianstad blev det delad pott efter en jämn drabbning.
Handboll • Publicerad 10 september 2021
Bertram Obling räddade Sävehof i den sista sekunden. Arkivbild.
Bertram Obling räddade Sävehof i den sista sekunden. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Sävehof är storfavoriter att ta hem SM-guldet även denna säsong. Såväl handbollsligans tränare som oddssättare tippar att Partilleklubbens spelare ännu en gång får ha guldhattar på efter finalspelet.

I premiären mot Kristianstad stötte man dock på patrull. En intensiv första halvlek gav 13 lika och i den andra svängde spelet fram och tillbaka.

Annons

De åskådare som samlats i Kristianstad arena såg ett hemmalag som inledde den andra halvleken något bättre än gästerna i svart, mycket tack vare Ludvig Åström som gjorde hela tio mål i matchen.

Men Sävehof kom igen upp till 28–28. Med mindre än en minut kvar att spela var det Kristianstad som hade chansen att avgöra. Men Bertram Obling räddade Isak Larssons skott i matchens allra sista sekund. Likaläget blev därmed matchens slutresultat.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons