Annons

Målvakten till sjukhus – punkterade lungan

Det var en minst sagt omtumlande premiär i årets division 4 för Vanneberga IF. Efter åtta minuters spel åkte målvakten Tobias Carlsson på en smäll.
Han spelade vidare men kort därpå blev det svårt att andas för lagkaptenen och efter att ha förts till sjukhus kunde en punkterad lunga konstateras.
– Man brukar säga att premiärmatcher lever sitt eget liv och det gjorde det väl minst sagt den här, säger Jens Larsson, tränare i Vanneberga.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 2 augusti 2020
Det är inte första gången Vanneberga får tillkalla ambulans till Blekevallen. Här i hemmamatchen mot Sjöbo IF 2019 fick en gästande spelare föras till sjukhus med en svår knäskada.
Det är inte första gången Vanneberga får tillkalla ambulans till Blekevallen. Här i hemmamatchen mot Sjöbo IF 2019 fick en gästande spelare föras till sjukhus med en svår knäskada.Foto: Victor Lindstammer

Efter åtta minuter i lördagens seriepremiär för Vanneberga IF, hemma mot Södra Sandby i division 4 östra, var olyckan framme.

Målvakten, tillika lagkaptenen, Tobias Carlsson fick en smäll mot överkroppen efter en duell i straffområdet.

Annons

Han drogs med smärta i bröstet men spelade vidare. Kort därpå, efter att ha försökt rädda en straff som gav gästerna ledningen, var det dock över.

Svårigheter att andas gjorde det omöjligt att fortsätta spela och därefter följde ett långt uppehåll i väntan på assistans av ambulans och vårdpersonal.

– Det blev avbrott i spelet i 40-45 minuter då han fick svårt att andas. Det blev ju verkligen en mardrömsstart på säsongen, men det var ju kanske inte så konstigt när man fick svar i efterhand, säger Vannebergas tränare Jens Larsson, som syftar på att det visade sig vara en punkterad lunga för Tobias Carlsson som ställt till det.

– Han fördes till sjukhus och opererades i natt. Allt har gått som det ska och jag har ingen aning om hur länge han är borta, men det får ta den tid det tar för fotbollen blir sekundär i det här fallet, säger Jens Larsson.

Vannebergas tränare Jens Larsson.
Vannebergas tränare Jens Larsson.

Matchen då? Ja, Vanneberga hämtade sig efter den chockartade inledningen och lyckades kvittera precis före paus. Målskytt blev Oliver Sigefjord.

Därefter kunde skyttekungen Niclas Svensson göra både 2–1 och 3–1 till Vanneberga i andra halvlek, som länge såg ut att bärga en väldigt tung mental seger för dagen.

– Grabbarna visar en otrolig moral resterande del av matchen och det är inte lätt med tanke på hur en del säkert inte mådde så värst bra efter olyckan, säger Jens Larsson.

Det skulle trots allt inte sluta lyckligt för Vanneberga. Mot slutet av matchen etablerade de topptippade gästerna ett tryck och fick både in en reducering och sedermera en sen kvittering till 3–3 i den 86:e minuten.

– Jag kan inte vara mer än nöjd med grabbarnas insats men de får kvittera på en tveksam straff så det är lite surt, avslutar Jens Larsson.

Fotboll, division 4 östra

Vanneberga IF–Södra Sandby IF 3–3 (1–1)

Målen: 0–1 (13), 1–1 oliver Sigefjord (43), 2–1 Niclas Svensson (47), 3–1 Niclas Svensson (69), 3–2 (79), 3–3 (86).

Anton NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons