Annons

Ny Brynäsförlust: "Måste göra förändringar"

Efter 0–4-förlusten mot Leksand signalerar Brynästränaren Peter Andersson om nya initiativ för att vända den negativa trenden.
Ishockey • Publicerad 11 mars 2021
Brynäs är kvar under strecket. 0–4 mot rivalen Leksand var Gävlelagets sjätte förlust på de senaste sju matcherna. Arkivbild.
Brynäs är kvar under strecket. 0–4 mot rivalen Leksand var Gävlelagets sjätte förlust på de senaste sju matcherna. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Det var sammanbitna Brynässpelare som gick in i omklädningsrummet efter derbyförlusten mot Leksand. Lagets sjätte förlust på de senaste sju matcherna. Där inne fick de veta att Oskarshamn vunnit mot Djurgården vilket innebär att Brynäs ligger näst sist i tabellen och avståndet till lagen ovanför strecket växer.

Därför tog det en stund innan dörren öppnades och lagkaptenen Anton Rödin beskrev kortfattat om stämningen i omklädningsrummet:

Annons

– Det var inte bra. Vi behöver poäng och det fick vi inte.

Juniorer

Samtidigt gjorde tränaren Peter Andersson sin analys:

– Vi måste göra förändringar i laget. Vi får se vilka. Vi har två, tre, fyra killar, några juniorer som varit med och tränat. Kanske slänger vi in dem.

Peter Andersson signalerade också att Brynäs redan börjat tänka kval, trots att det återstår sju matcher.

– Det kanske vi gjort ett tag. Vi vet om vilken situation vi är i. Vi är där vi är.

Mer ville Peter Andersson inte säga och när hans lagkapten, Anton Rödin, hör om kommande förändringsplaner för laget, säger han bara:

– Han är coach. Han tar ut laget. Jag spelar mitt och vill bara ha vinster.

TT: Vad kan du som lagkapten bidra till för att lyfta laget i den här situationen?

– Jag försöker vara stark och ge allt på isen och hoppas att så många som möjligt hänger på.

Samtidigt som Brynässpelarna upplever ett helvete är Leksandsspelarna i himmelriket.

Leksand i himmeln

Annons

Efter åtta Leksandssegrar på de nio senaste matcherna och avancemang till den viktiga sjätteplatsen i tabellen, erkänner succéforwarden, Fredrik Forsberg, att det finns höga tankar inom laget.

– Förhoppningsvis kan vi gå hela vägen upp. Vi har ju vunnit mot alla lagen som ligger före oss, säger han.

Han ler när finalspel kommer på tal och berättar om lagets målsättning att vara ett av de sex bästa, vilket innebär direkt kvartsfinalplats. Det märks samtidigt att Fredrik Forsberg tänker mer …

Han kom till Leksand i fjol och hade då svårt att ta en ordinarie plats i laget. I år har han, med sina elva mål blivit en ny favorit bland Leksandsfansen. I matchen mot Brynäs gjorde Fredrik Forsberg det viktiga 3­–0-målet som knäckte Gävlelaget. Ett av flera viktiga mål han gjort i vinter.

– I år händer det att någon på byn kommer och snackar. Det hände aldrig i fjol. Men det är mest skönt att få vara med och lira. Visst, har jag utvecklats, men också fått ett stort förtroende hos tränarna. Det är viktigt, säger Fredrik Forsberg.

I fjol spelade han i ett Leksand som var i samma situation som Brynäs är i just nu.

– Jag vet hur det känns för dem och det känns skönt att vi är på den här sidan strecket, säger han.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons