Annons

Mardrömsstart för Kristianstad FC

Seriepremiären blev en mardröm för Kristianstad FC.
Nykomlingen Eskilsminne vann med 2–1 (1–0) på Olympiafältet i Helsingborg.
– Det gör riktigt ont, säger mittbacken Armin Aganovic, direkt efter slutsignalen.
Fotboll/Helsingborg • Publicerad 7 april 2018
KFC och Guido Barreyro körde fast under den första halvleken mot Eskilsminne. I den andra halvleken dominerade KFC men en bjudning tio minuter före slutet kostade en poäng.
KFC och Guido Barreyro körde fast under den första halvleken mot Eskilsminne. I den andra halvleken dominerade KFC men en bjudning tio minuter före slutet kostade en poäng.Foto: NISSE NILSSON

KFC-tränaren Serdar Dayat släppte ut en ganska defensiv laguppställning till premiären på konstgräset på Olympiafältet.

Men det hjälpte inte. Nollan höll i tre (!) minuter.

Annons

Hemmalaget tar ledningen med 1–0 i samband med en hörna inför 459 åskådare.

– Jag får ta på mig det målet. Jag misslyckas med rensningen och det får inte ske, säger anfallaren Andreas Grahm.

Den misslyckade rensningen hamnade framför fötterna på Mathias Unkuri som fick drömträff med högerfoten och Joel Hallgren i KFC-målet var chanslös.

En uppförsbacke som skakade om KFC. Laget fick inte igång något eget spel under hela den första halvleken.

– Premiärer är speciella. Det är mycket nerver och adrenalin samtidigt som vi har många nya spelare som ska lära sig spelet. Sen ska vi självklart inte behöva bjuda på ett sånt mål, säger tränaren Serdar Dayat.

I andra halvlek kom KFC ut som ett helt nytt lag. Sista 45 minuter dominerades klart av gästerna och kvitteringen kom också fullt logiskt i den 74:e minuten. Andreas Grahm var sist på bollen efter en tilltrasslad situation.

– Det är lite av min uppgift. Det är där jag ska vara, säger målskytten.

Efter målet jagade KFC även ett segermål. Då kom nästa misstag. Nästa kalldusch.

Efter ett bolltapp på mitten blev Emil Åberg (förra säsongen i just KFC) ren på högerkanten, tittade upp och slog ett perfekt inlägg till Robin Hofsö som forcerade in segermålet tio minuter innan slutsignalen.

– Om det var ett misslyckat skott? Skojar du? Det är en intränad variant, log Emil Åberg.

Annons

I KFC-lägret var man inte lika nöjda.

– Det är så jäkla onödigt. Efter kvitteringen så känns det som att vi ska kunna gå hem med tre poäng, och så slutar det så här. Det känns fruktansvärt surt, säger mittbacken Armin Aganovic, som gjorde sin första 90-minuters match på nio veckor.

– Med tanke på det så kändes det bra, om man nu kan säga det efter en förlust. Jag är grymt besviken på att vi inte fick med oss tre poäng.

Du hade själv en vass målchans efter hörna. Kommentar?

– Det retar mig fortfarande. Den ska jag sätta, men jag får tyvärr för bra träff med huvudet och lyckas inte hålla ner bollen under ribban. Det är chans som jag sätter nio gånger av tio.

Andreas Grahm, som legat nerbäddad i influensa hela veckan, startade på topp tillsammans med argentinaren Guido Barreyro.

– Vi hade, precis som resten av laget, det svårt i första halvlek men i andra tycker jag att vi skapar en hel del chanser, säger Grahm, som vädjar om tålamod.

– Det kommer att bli bättre. Det är flera nya spelare och det tar tid.

En analys som delas av tränaren Serdar Dayat.

– Det är 29 omgångar kvar, och vi kommer att bli bättre. Andra halvlek är bra, men vi måste lära oss att inte tappa bollen på fel ställen. Det blev en dyrbar läxa i dag.

Patric NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons