Annons

Marockan klar för KFF

Kristianstads FF förstärker laget inför hösten. Anders Qvists förre lagkompis i FC Amager, offensive innermittfältaren Mohammed Abdolas, väntas debutera på lördag mot LB 07.
Sport • Publicerad 10 augusti 2009
Mohamet Abdolas till KFF. Bild: Lasse Ottosson
Mohamet Abdolas till KFF. Bild: Lasse OttossonFoto: 

– Allting är klart med förbundet. Vi väntar bara på hans arbetstillstånd och det är just nu under behandling på Migrationsverket. Abdolas lär vara spelklar till lördag, säger KFF:s ordförande Ronnie Larsson.

22–årige Mohammed Abdolas fick känna på spel i SAS–ligan (danska högstaligan) med FC Nordsjaelland så sent som för tre månader sedan.

Annons

Nu blir han Kristianstads FF:s senaste nyförvärv.

Det är uppenbart att KFF vill höja kvaliteten på laget inför jakten på superettanplatsen. Dessutom haltar centrala mittfältaren Patrick Nilsson runt på kryckor för tillfället efter sin knäoperaton, något som fått klubben att agera.

– Jag tycker att det är viktigt att agera när det dyker upp skador, och med tanke på det läge som vi ligger i, säger Larsson.

Ännu en mittfältare – Andreas "Boven" Svensson skadade sig i helgen och det handlar om ett uttänjt ledband i foten. Sedan tidigare så är yttermittfältaren Adam Kaarle ljumskadad. Mohammed Abdolas har tränat med KFF i två veckor.

Igår gjorde han en ny träning med sin nya förening.

– Förhoppningsvis kan jag spela på söndag och gå in istället för "Boven". Mitt mål är att kunna hjälpa laget till att ta klivet upp i superettan, säger Abdolas.

Det är mittbacken Anders Qvists tips som ligger bakom värvningen av den för tillfället klubblöse marockanen. Qvist och Abdolas spelade ihop i FC Amager, i den danska näst högsta ligan, innan föreningen gick i konkurs.

Abdolas fick ett tre månader långt tryoutkontrakt av SAS–ligalaget FC Nordsjaelland i våras. Höjdpunkten var inhoppet i andra halvlek, i bortamatchen mot FC Köpenhamn. Mestadels blev det reservlagsfotboll och någon förlängning i klubben fick han inte.

Det är här som KFF kommer in i bilden.

– Detta dök upp ungefär i samma veva som Patrick Nilsson opererades i knäet och vi blev intresserade direkt när Qvist tipsade, berättar Ronnie Larsson.

Annons

Abdolas har bott i Danmark i 19 år, men är Marockansk medborgare.

Beskriv dig själv som spelare.

– Jag är mittfältare, högerfotad och gillar offensiv fotboll med snabba passningar inom laget. Som spansk fotboll ungefär. Jag trivs med "flow" i spelet.

Det påminner lite om sättet som KFF vill spela på?

– Ja, precis. Det är en av anledningarna till att jag gärna vill spela med laget.

Vad har du fått för intryck av KFF?

– Det finns många bra spelare i laget. Jag såg själv hemmamatchen senast. Förhoppningsvis ska jag kunna producera några mål och hjälpa våra anfallare med bollar.

Jens Brogren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons