Annons

Martin Jönsson skadad

Skadorna har avlöst varandra i IFK Kristianstad. Den senaste i raden är Martin Jönsson som kan ha spelat färdigt för den här säsongen.
Sport • Publicerad 24 januari 2004

– Jag har spelat med smärta i axeln i flera matcher nu, men det har bara blivit värre och värre och nu går det inte längre. Jag kan inte skjuta, säger Martin Jönsson.

IFK:s högernia har i omgångar fått behandling med Voltaren och cortisonsprutor. Men det har inte hjälpt.

Annons

– Jag har fått tre sprutor nu, men de biter inte. Vi trodde först att det var en inflammation i axeln, men det verkar inte så, säger Jönsson, som nu bestämt sig för att ta reda på vad det är. Igårkväll träffade han sjukgymnasten Uffe Lindstedt igen för att undersöka axeln och det kan bli tvunget med operation.

– Det känns inte bra att inte veta vad det är. Det är möjligt att jag måste operera och då vill jag ju göra det så snabbt som möjligt, säger Martin.

– Ju snabbare desto bättre...

Tränaren Dragan Mihailovic räknar inte med dig mer den här säsongen?

– Jag hoppas att han får fel, men det är omöjligt att svara på nu. Jag vill först veta vad det är och vad som behövs göras för att det ska bli bra, säger Martin.

– Men blir det operation så är det väl tveksamt om jag spelar mer i år. Det är tråkigt, det kändes som det skulle lossna nu.

Följer du med till Uddevalla och ser premiären i morgon?

– Njae, det vet jag inte. Det är ju inte den roligaste resan. Jag stannar nog hemma och ser Sverige–Ryssland i stället.

Martin missar alltså om-starten av division I-serien.

Brorsan Mattias, se artikel nedan, är däremot tillbaka, precis som flera andra IFK-spelare som varit skadade.

Annons

Spelmotorn Sasa Todosijevic har fortfarande känning av sin magmuskelskada och kan inte spela mot Uddevalla. – Jag hade gärna varit med. Det kan bli en riktigt rolig vår för IFK. Det känns som om vi är på gång och vi har spelat bättre och bättre för varje match, säger Martin Jönsson.

Ni hade en svag start på serien. Varför?

– Det tar tid att spela ihop ett nytt lag. Kombinationerna är kanske desamma, men alla spelare har sitt rörelseschema och det är samspelet två och två som tar tid att nöta in. Den tiden hade inte vi tillsammans innan serien startade.

– Men efter segern mot Önnered borta så kändes det som allt lossnade. Tyvärr drabbades vi av skador efter jul, men nu är de flesta tillbaka och det ser bra ut igen.

Men för Martin Jönssons del kan det vara färdigspelat för den här säsongen.

FaktaSkadeläget i IFK Kristianstad

Mattias Jönssonsom under en tid haft problem med ryggen fick klartecken tidigare i veckan och har tränat sedan i tisdags. Det har mest blivit konditionsträning, men Dragan Mihailovic räknar med att han kan spela på söndag.

– Han har känt sig lite stel, men det har sett bra ut på träning, säger Dragan.

Martin Jönssonhar fått cortisonspruta för sina problem med axeln. Men de har inte hjälpt och han kan nu tvingas till operation. Det skulle isåfall betyda att han är borta resten av säsongen.

– Jag räknar inte mer med honom den här säsongen, säger Dragan.

Annons

Sasa Todosijevichar dragits med en sträckning i magen och fick på torsdagen beskedet att han inte kan spela imorgon. Först ska smärtan försvinna och sedan dröjer det en till två veckor innan han kan spela igen.

Martin Hermanssonär nu helt återställd efter sin axelskada och det mesta talar för att han spelar från start på söndag.

Per Carlssonhar tränat med tejpad fot och har kunnat gå för fullt på träning.

– Han är helt återställd, säger Dragan.

Thimmy Anderssonhar kunnat träna för fullt sedan han gjorde sig av med gipset i slutet av december. Han har däremot inte spelat någon match sedan operationen, men spelar mot Uddevalla.

Jonas Nilsson

HANDBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons