Annons

Mästarlaget värvar från Arsenal

Regerande mästarlaget Rosengård förstärker sin trupp inför damallsvenska starten.
Klubben värvar danska landslagsspelaren Katrine Veje från Arsenal.
Fotboll • Publicerad 12 juni 2020
Katrine Veje (nummer 11) i kamp med Stina Blackstenius under en VM-kvalmatch mellan Danmark och Sverige. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Den 28-årige backen/mittfältaren spelade i Malmöklubben, som då hette Ldb Malmö, mellan 2011 och 2013.

"Jättekul att Katrine är tillbaka i FCR. Hon är en erfaren spelare som spenderat några år i Frankrike och England. Hon kommer tillföra speed och ett en mot en-spel som är i världsklass, men också rutin från spel i stora ligor ute i Europa", säger sportchefen Therese Sjögran enligt ett pressmeddelande.

Annons

Värvningen kommer dagen före det svenska transferfönstret stänger. Rosengård har haft en så tunn trupp att man befarat att man inte kan utnyttja den tillfälliga regeln som ger rätt till fem byten per match.

Nu fylls truppen på med en stjärna som spelat 119 landskamper för Danmark.

"Jag är jätteglad att vara tillbaka i Malmö och Rosengård. Det är länge sedan, men det känns som att komma hem fast jag är dansk", säger Katrine Veje.

Damallsvenskan startar den 27 juni och Rosengård möter Vittsjö i premiären.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons