Annons

Matchstraffet kan vara slutet för Lundqvist

Frölundas Joel Lundqvist fick matchstraff för en huvudtackling i den femte semifinalen lagen emellan, som Växjö vann med 3–2.
Nu kan 41-åringen ha spelat sin sista match i karriären.
Ishockey • Publicerad 8 april 2023
Joel Lundqvist fick matchstraff mot Växjö. Nu kan det vara färdigspelat för veteranen.
Joel Lundqvist fick matchstraff mot Växjö. Nu kan det vara färdigspelat för veteranen.Foto: Mikael Fritzon/TT

I den tredje perioden träffade en tackling från Frölundas Joel Lundqvist Växjöspelaren Robert Roséns huvud. Efter videobedömning fastställde domarna den 41-årige lagkaptenens matchstraff.

Frågan är nu om huvudtacklingen, med tanke på att Frölunda är en förlust från att åka ur SM-slutspelet, blev Joel Lundqvists sista insats som elitishockeyspelare. Lundqvist avböjde efter matchen att kommentera händelsen i media.

Annons

En stund tidigare hade Växjös Glenn Gustafsson sänkt Frölundas Erik Borg med ett slag i ansiktet, vilket ”belönades” med matchstraff.

– Jag blev lite irriterad när han (Borg) hade handsken uppe i mitt ansikte och smällde tillbaka, den tog olyckligt på hakan, säger Glenn Gustafsson till TT.

Växjöspelaren säger sig vara tveksam till den bestraffning han själv fick, men uttalar sig desto mer säkert angående Joel Lundqvists tilltag.

– Det är en tackling i huvudet, det är väl ett matchstraff, säger Gustafsson.

Under söndagen kommer disciplinnämnden med beslut i båda ärendena. Frölundas tränare Roger Rönnberg anser att varken Lundqvist eller Gustafsson bör stängas av.

– Tycker inte det var så farligt, säger Rönnberg och fortsätter:

– Det är okej att ta matchstraff, men hoppas båda får spela vidare, säger Rönnberg och får medhåll av tränarkollegan i Växjö, Jörgen Jönsson.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons