Annons

"Matte" efter utspelningen: Vi visar ingen attityd

Verkligt namnstark uppställning sett med Bromöllaögon. Men riktigt trögt på planen. Ifö/Bromölla kunde inte alls ge serieledarna Lund någon match.
Sport • Publicerad 17 augusti 2009

– Man brukar säga att man springer en mil på en match. I första halvlek var vi väl uppe i 800 meter ungefär. Så trögt var det, säger Bromöllatränaren Mats "Matte" Andersson som var allt annat än nöjd med lagets insats i förlustmatchen.

Att Bromölla åker på storstyrk mot suveräne serieledaren är det nog få som höjer på ögonbrynen åt.

Annons

– Jag säger ingenting om att förlora mot Lund, men sättet vi genomför matchen i första halvlek är inte okej. Vi visar ingen som helst attityd eller kampvilja och viker i stället ner oss totalt. Det kännetecknar inte detta lag under den tid som jag har varit här, grymtar "Matte".

Lund dominerade totalt i den första halvleken och kunde ha lett matchen med fyra–fem mål. De två första hemmamålen var frukten av oorganisation i Bromöllas bakre led. – Efter de två målen tvingas vi att frångå vår strategi och flytta fram positionerna. Då kör de över oss totalt.

Bromölla mönstrade bästa tänkbara trupp och kunde kosta på sig att låta spelare som Joel Nilsson, Berat Gjyrevci och Sebastian Valentinsson sitta på avbytarbänken.

Trions inhopp bidrog till en förbättring i den andra halvleken men matchen var sedan länge avgjord. Målfesten stannade till sist vid 4–0.

Jens Brogren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons